Чому “3sYqo15hiL” став одним із найпопулярніших паролів?

4 хв. читання
Logitech

Хоча Microsoft заохочує користувачів Windows 10 перейти на використання PIN-коду, життя без паролів поки що неможливе. Деякі спеціалісти з безпеки стверджують, що використання надійних паролів – це найважливіше, що користувач може зробити для збереження своїх даних.

Тоді постає питання, чому ж саме пароль “3sYqo15hiL” – такий популярний вибір?

Згідно останніх звітів про порушення даних компанії FTSE100, пароль “3sYqo15hiL” зайняв 21 місце серед найпоширеніших паролів, пише Forbes. Співробітникам компанії Passlo вдалося знайти відповідь, чому цей пароль настільки популярний.

Усі входження за допомогою цього паролю пов’язані з певним набором облікових записів, що належать електронній пошті Standard Chartered (sc.com). Але після детального дослідження аналітики зафіксували понад 8000 нових входжень, які здавалися абсолютно випадковими і були пов’язані з різноманітним витоком даних. Вони були поєднані з адресами електронної пошти hotmail.com, gmail.com, yahoo.com тощо.

Після дослідження за допомогою SMTP стало відомо, що облікові записи активні і використовуються у різних соціальних мережах. Виявляється, що “3sYqo15hiL” пов’язаний з адресами електронної пошти, які використовуються для розповсюдження спаму. Іншими словами, це звичайний пароль, що застосовується в спам-бот-мережі, яка користується безкоштовними провайдерами електронної пошти. Таким чином саме цей набір символів став таким популярним.

Спеціалісти з кібербезпеки радять використовувати програму “менеджер паролів” для створення випадкових та складних паролів, які будуть унікальними для кожного облікового запису. “Менеджер паролів” також зберігає паролі користувачів в зашифрованій базі даних, що досить надійно та безпечно.

НА ЗАМІТКУ:

Новини

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

“БАТЬКІВСЬКИЙ КОНТРОЛЬ” У WINDOWS 10: ЯК НАЛАШТУВАТИ?

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ЗАХИСТИТИ GOOGLE ДИСК ЗА ДОПОМОГОЮ TOUCH ID АБО FACE ID?

ЯК ЗАБОРОНИТИ GOOGLE СТЕЖИТИ ЗА ВАМИ ЧЕРЕЗ WI-FI?

ЯК ВІДПРАВЛЯТИ SMS З КОМП’ЮТЕРА НА ТЕЛЕФОН? – ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ ANDROID

ЯК ОЧИСТИТИ ІСТОРІЮ В УСІХ МОБІЛЬНИХ БРАУЗЕРАХ? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, з’явився новий модульний бекдор, який використовує група кіберзлочинців Winnti для атак на розробників масових мережевих онлайн-ігор (ММО). Щонайменше в одній із компаній-розробників ігор зловмисники скомпрометували сервер управління збіркою, що дозволило їм отримати контроль над автоматизованими системами збірки.

Також група німецьких і італійських вчених розробили нову атаку, що дозволяє обійти поділ між технологіями Wi-Fi і Bluetooth, використовуваними на одному пристрої (смартфоні, ноутбуках і планшетах). Атака, що отримала назву Spectra, працює на “комбінованих” чипах, що обробляють різні види бездротового зв’язку, в тому числі Wi-Fi, Bluetooth, LTE тощо.

Окрім цього, зловмисники постійно удосконалюють свій інструментарій та знаходять нові способи інфікування великої кількості пристроїв. Одним із розповсюджених методів проникнення шкідливих програм на комп’ютери жертв стало використання експлойтів, які забезпечують швидке поширення загрози.

Зверніть увагу, компанія Microsoft дещо вдосконалить набір своїх функцій доступності для Windows 10.  Зокрема, розробники спеціально зосередилися на тому, щоб текстовий курсор було легше бачити та слідкувати за ним за допомогою вбудованої функції лупи.

До речі, у фірмовому месенджері від Google може з’явитися наскрізне шифрування. Принаймні користувачі сайту 9to5Google виявили у месенджері Google Messages кілька рядків відповідного коду.

Поділитися
Exit mobile version