Чи дбає додаток FaceApp про конфіденційність Ваших фотографій?

5 хв. читання
faceapp falce

Минулого року додаток FaceApp, який змінює обличчя за допомогою різноманітних фільтрів став надзвичайно популярним. Люди використовували додаток, щоб дізнатися який вигляд вони будуть мати через 50 років.

Цього року додаток представив оновлений фільтр для зміни статі, який знову підкорив соціальні мережі. Безумовно, FaceApp цікавий додаток, але чи може він забезпечити Вас надійним рівнем безпеки?

Після розповсюдження додатку спеціалісти з безпеки висловили своє занепокоєння тим, що російська програма має доступ до мільйонів фото. Як наслідок, було проведено дослідження, але явну загрозу так і не виявили. Тим не менш, у грудні минулого року ФБР винесло попередження щодо FaceApp, заявивши, що FaceApp та інші додатки, розроблені в Росії, є “потенційною загрозою контррозвідці”.

Сьогодні додаток знову став мейнстрімом, тому Washington Post опублікував статтю, в якій підіймає важливі питання стосовно безпеки користувачів – які дані збирає FaceApp, що робить FaceApp з цією інформацією, хто має до неї доступ і як можна видалити Ваші дані. Власник FaceApp, Ярослав Гончаров пояснив, що програма не ділиться даними з російською владою.

“Ми не використовуємо фотографії з будь-якої іншою ціллю, тільки для забезпечення функціональності редагування”- каже Ярослав.

Також він підкреслив, що FaceApp видаляє фотографії з хмарних серверів протягом 24 – 48 годин після останнього редагування. Усі фотографії шифруються за допомогою ключа, який зберігається локально на вашому пристрої – вони лише тимчасово кешуються на хмарних серверах програми під час редагування.

Політика конфіденційності FaceApp нещодавно була оновлена. Ровенна Філдінг, керівник відділу прав людини та етики компанії Protecture, каже, що оновлена політика конфіденційності FaceApp є “досить заспокійливою”, оскільки чітко йдеться про те, що завантажені фотографії використовуватимуться лише для самого додатка і не будуть публікуватися та використовуватися з будь-якої іншої причини.

Тож FaceApp здається безпечним, але також пам’ятайте, що видалення даних може бути не таким простим. Washington Post зазначає, що видалення програми не означає видалення фотографій, які FaceApp має у хмарі.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ОГЛЯД УСІХ ПЛАНШЕТІВ ВІД APPLE: ЯКИЙ IPAD ВАРТИЙ ВАШОЇ УВАГИ?

ЯК ЛЕГКО ПЕРЕЙТИ З ANDROID НА IOS? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ШУКАТИ ТА ВІДКРИВАТИ БУДЬ-ЯКІ ФАЙЛИ НА ВАШОМУ КОМП’ЮТЕРІ ЧЕРЕЗ КОМАНДНИЙ РЯДОК?

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, в Україні розпочав роботу новий електронний сервіс check.gov.ua, який дозволяє перевіряти оплату державних послуг онлайн без надання паперових квитанцій. За допомогою сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не надавати їх в паперовому вигляді з мокрою печаткою до відповідних державних органів.

Зауважте, 39-річний мешканець села Олешник, що на Закарпатті, розробив шкідливе програмне забезпечення для зламу екаунтів користувачів соцмереж. Придбавши програму через створений чоловіком канал у загальнодоступному месенджері, та встановивши на свій гаджет, клієнти отримували змогу зламувати мережеві екаунти користувачів соцмереж.

Також Facebook тестує нову функцію для Messenger, яка дозволяє краще захищати Ваші повідомлення від сторонніх очей. Користувачеві потрібно буде підтвердити свою особу, використовуючи Face ID, Touch ID або свій пароль, перш ніж він зможе переглянути свою папку “Вхідні”, навіть якщо телефон уже розблокований.

Окрім цього, Twitter оголосив, що видалив понад 30 000 облікових записів, які проводили державну пропаганду. Ідентифікована як така, що належить Китаю, найбільша з трьох мереж містила 23 750 облікових записів. Мережа займалася цілою низкою маніпулятивних скоординованих заходів, в основному використовуючи різні китайські мови та діалекти для поширення геополітичних наративів, сприятливих для Комуністичної партії Китаю.

До речі, останні оновлення для Windows 10 підвищують безпеку платформи, але, на жаль, вони також містять неприємні помилки, які роблять неможливим друк, викликаючи збої у принтерів. Звіти користувачів на Reddit та форумі Microsoft Answers показують, що проблема стосується різних моделей принтерів HP, Canon, Panasonic, Brother та Ricoh.

Поділитися
Exit mobile version