Google навчила камеру смартфона вимірювати серцевий ритм та дихання

4 хв. читання
google pixel smart

Google працює над тим, щоб Ви могли дізнатися свій серцевий ритм та частоту дихання просто за допомогою камери телефону. Цей підхід може здатися дивним і породжувати суперечки. Але компанія заявляє, що розробила технологію, яка дозволяє використовувати її за допомогою програми Google Fit.

За даними Google, у багатьох найновіших смартфонах є камери, здатні фіксувати ознаки ледь помітних рухів у тілі чи на шкірі. Ці ж самі дані можна накласти на комп’ютерні алгоритми компанії, які можуть наблизити чийсь пульс чи дихання, повідомляє PC Magazine.

Щоб виміряти пульс, користувачеві потрібно лише покласти палець на камеру смартфона. Потім комп’ютерні алгоритми Google аналізують зображення на предмет зміни кольору на кінчику пальця людини, щоб оцінити її кровообіг.

“Щоб виміряти частоту дихання, Вам просто потрібно розмістити голову і верхню частину тулуба перед фронтальною камерою Вашого телефону та дихати у звичному темпі”, – заявили в компанії. – Потім додаток Google Fit сканує Ваше тіло, щоб оцінити, скільки вдихів Ви робите за хвилину.

Хоча ці вимірювання не призначені для медичної діагностики або оцінки медичних станів, ми сподіваємось, вони можуть бути корисними для людей, які використовують додаток Google Fit для відстеження та покращення повсякденного самопочуття”.

Іншими словами, не очікуйте на абсолютно точний підрахунок. Тим не менше, Google заявляє, що перевірила функції моніторингу в клінічних дослідженнях і виявила, що вони правильно працюють в реальних умовах у людей з різним кольором шкіри та різного віку.

У випадку частоти дихання алгоритм Google перевірено на точність протягом одного удару на хвилину. Для частоти серцевих скорочень точність знаходиться в межах 2%. Моніторинг серцебиття та частоти дихання вперше будуть реалізовані наступного місяця на смартфонах компанії Pixel за допомогою програми Google Fit. Потім дані з вимірювань можна зберегти в програмі, якщо користувач так вирішить.

У майбутньому Google також планує розповсюдити цю функцію для більшої кількості пристроїв Android. Тим часом Ви можете знайти подібне відстеження пульсу на основі камери в інших програмах, таких як Монітор серцевого ритму та Миттєвий пульс.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виправити повільний Wi-Fi? ПОРАДИ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Як не стати жертвою кібератаки? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

П’ять небезпечних типів файлів, що можуть містити шкідливе ПЗ

Що таке Google Assistant та що він може робити?

Нагадаємо, Apple займається розробкою, яка буде розрізняти користувачів смартфонів за новою технологією. Йдеться про так звану теплову карту особи, яка, як і відбитки пальців, є унікальною. Обдурити цю систему захисту буде практично неможливо.

Також корпорація Microsoft випускає вбудований генератор паролів та функцію моніторингу витоків облікових даних у системах Windows та macOS, що працюють з останньою версією Microsoft Edge.

Окрім цього, багатофункціональний “шкідник” VPNFilter, якому вдалося інфікувати 500 тисяч роутерів у 54 країнах, хоч і був дезактивований два роки тому, однак досі не вичищений із сотень мереж. Такі невтішні результати чергової перевірки, яку провели дослідники з Trend Micro.

До речі, викрадена база даних, яка містить імена, адреси електронної пошти та паролі користувачів Nitro PDF, безкоштовно розповсюджується в Мережі. Загалом база даних налічує понад 77 мільйонів записів.3

Поділитися
Exit mobile version