Huawei звинувачує США в погрозах і кібератаках

4 хв. читання

Huawei звинуватила владу США в проведенні кібератак з метою порушити її ділову діяльність, а також у використанні поліції для переслідування і залякування її співробітників.

Звинувачення були опубліковані на офіційному сайті Huawei, проте вона надала мало доказів на підтвердження своїх слів.

“Протягом останніх кількох місяців уряд США посилив свій політичний і дипломатичний вплив для спонукання уряду інших країн ввести заборону на використання обладнання Huawei. Крім того, були використані всі наявні в розпорядженні інструменти, такі як судові та адміністративні повноваження, а також безліч інших недобросовісних засобів, щоб порушити нормальну ділову діяльність Huawei і її партнерів”, – йдеться в офіційній заяві.

За словами представників компанії, в список протиправних дій США входять: загрози з боку представників правоохоронних органів з метою змусити колишніх співробітників Huawei виступити проти компанії і працювати на них, незаконний пошук, затримання і навіть арешт співробітників і партнерів Huawei, спроби зловити або видати себе за співробітників компанії з метою створення правової причини для необгрунтованих звинувачень, здійснення кібератак для проникнення в інтранет і внутрішні інформаційні системи, направлення агентів ФБР до помешкань працівників Huawei і чинення тиску на них для збору інформації про компанії, розслідування на основі неправдивих повідомлень в ЗМІ, порушення старих кримінальних справ, а також спроби завербувати інформаторів серед співробітників, які зверталися за американською візою.

Нагадаємо, що в травні нинішнього року президент США Дональд Трамп підписав указ про введення в країні режиму надзвичайного стану, який забороняє американським компаніям купувати обладнання іноземних виробників, що представляють ризик національній безпеці США. В результаті була призупинена співпраця з Huawei на фоні внесення останньої в “чорний” список компаній.

huawei new os

До речі, браузер Google Chrome – швидкий, зручний та функціональний. За це його люблять, не зважаючи навіть на серйозні недоліки – такі, як найвища витрата пам’яті та процесора. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як з цим боротися.

Нагадаємо, дослідники з SEC Consult виявили низку уразливостей в різних пристроях великого виробника мережевого устаткування Zyxel.

Також мільярди користувачів Android-пристроїв знаходяться під загрозою кібератак. За допомогою лише одного  SMS-повідомлення зловмисник може обманом змусити користувача змінити критично важливі мережеві налаштування пристрою і викрадати його дані.

Стало відомо, Huawei готова надати іншим державам доступ до своїх вихідних кодів, для того щоб вони могли особисто переконатися у відсутності в них будь-яких бекдорів. Про це у вівторок, 3 вересня, заявив старший віце-президент компанії Джон Саффолк (John Suffolk) журналістам інформагентства Kyodo News

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Шкідливе ПЗ XMrig для майнінгу криптовалют, раніше помічене тільки на пристроях від компанії ARM, змінило вектор атак і націлилось на системи Intel.

Зверніть увагу, Ви можете повторно завантажувати будь-які додатки, які Ви купували або завантажували на свій iPhone або iPad раніше, Ви також можете завантажувати будь-які додатки, які придбали члени сім’ї, якщо Ви використовуєте функцію сімейного обміну від Apple.

Зловмисники клонували дебетові карти близько двох тисяч клієнтів німецького банку Oldenburgische Landesbank (OLB) і зняли гроші з їхніх рахунків на території Бразилії. Злочинцям успішно вдалося здійснити операцію, хоча карти були захищені за допомогою стандарту EMV.

Cybercalm писав про те, як на смартфоні Аndroid можна записати розмову. Варто зауважимо, що вбудований функціонал із звукозапису бесіди присутній не у всіх версіях операційної системи. Як записувати розмови на останніх версіях Android, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version