Рекламодавці “окучують” Android після посилення Apple заборони на відстеження

3 хв. читання
android q

Більшість рекламодавців, націлених на користувачів мобільних пристроїв, стали витрачати набагато більше грошей на показ оголошень користувачам Android.

Як і очікувалося, це стало наслідком нової політики Apple і фреймворка в iOS, який істотно обмежує можливості збору інформації про користувачів iPhone і iPad, повідомляє The Wall Street Journal.

Мова йде про вплив фреймворка ATT (App Tracking Transparency), який Apple ввела в експлуатацію ще в квітні. ATT вимагає від розробників додатків для iPhone і iPad питати згоди користувачів на відстеження їх активності в інших програмах.

Саме тому рекламодавці зосередили увагу на пристроях на Android, адже виявилося, що менше 33% користувачів iOS дозволили додаткам відслідковувати свої дії (дані аналітиків Branch Metrics).

Решта 67% вважають, що що встановлений софт повинен діяти менш нав’язливо.

Результатом таких показників став відтік рекламників: між 1 червня та 1 липня витрати на рекламу користувачам iOS знизилися на третину. Паралельно цей же показник для системи Android зріс на понад 10%.

Самі рекламодавці заявили, що витрачати багато на мобільну операційну систему від Apple немає сенсу через недостатню кількість деталізованих ( «гранульованих») призначених для користувача даних.

Без чіткого відстеження активності, уподобань та інтересів користувачів рекламодавцям невигідно вкладати багато грошей. Окрім цього, політика Apple також ускладнює роботу таким гігантам, як Facebook, які формують профіль користувача, забезпечуючи більш релевантну таргетовану рекламу.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день близько 72,8% смартфонів працюють на Android, і тільки 26,4% користувачів надають перевагу iOS.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version