Російського криптошахрая оштрафували в США на $100 мільйонів

4 хв. читання
bitcoin 22

У федеральний суд Північного округу штату Каліфорнія був поданий цивільний позов проти росіянина Олександра Винника і нині неіснуючої криптовалютної біржі ВТС-е. Згідно з вимогами, Винник повинен відшкодувати $ 100 млн за порушення положень “Закону про банківську таємницю”.

Прокуратура вимагає від Винника сплати штрафу в розмірі $ 12 млн. При цьому криптовалютная біржа повинна виплатити $ 88 596 314 млн, повідомляє ТАСС.

У позові зазначається, що ні керівництво ВТС-е, ні сам Винник, який, на думку прокуратури, обіймав в компанії високу керівну посаду, не зробили спроб зареєструвати свою діяльність в FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network). Керівництво звинувачується в недотриманні вимог щодо боротьби з відмиванням грошей і в приховуванні факту підозрілої активності.

Згідно з даними прокуратури, послугами ВТС-е скористалися близько 700 тисяч осіб по всьому світу. Тільки з території США через криптовалютну біржу були переведені близько 21 тис. біткойнов на загальну суму понад $ 296 млн. США звинувачують Винника у відмиванні від $ 4 до $ 9 млрд доларів через ВТС-е.

Нагадаємо, росіянин був заарештований в Греції в липні 2017 року, а в жовтні суд міста Салоніки прийняв рішення про його екстрадицію в США. За версією американської влади, Винник є одним з творців криптовалютної біржі BTC-E, через яку проводився незаконний обмін і відмивання грошових коштів. За словами самого обвинуваченого, його арешт є операцією американських спецслужб. Російська влада в свою чергу також домагалися видачі Винника, висунувши проти нього менш серйозні звинувачення.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, версія Microsoft Edge, встановлена в Windows 10, відправляє повну URL-адресу сайтів, які відвідує користувач, компанії Microsoft. Ці дані містять не тільки інформацію про сторінку, а й ідентифікатор безпеки.

Також компанія Vivo впроваджує нову унікальну технологію для своїх смартфонів, що отримала назву “Dual Wi-Fi Acceleration”. Вона дозволяє підключатися до двох Wi-Fi одночасно для більш стабільного з’єднання.

Стало відомо, що фальшиву шкідливу програму маскують під FaceApp та розповсюджують через інфіковані веб-сайти та YouTube.

Окрім цього, навіть правоохоронні органи втратять можливість прослуховувати мобільні пристрої з запуском технологій 5G.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна“.

Зверніть увагу, завантажувач CCleaner містить рекламні пропозиції сторонніх продуктів. Так, користувачі CCleaner, які оновлюють програму або встановлюють її заново за допомогою оффлайн-завантажувача, можуть отримати ці пропозиції.

Аналітики Mangrove Capital Partners заявляють, що Apple представить операційну систему SiriOS в 2020 році. Вона буде використовуватися в пристроях “інтернету речей”.

Майже чотири мільйони доларів обходиться компаніям один інцидент витоку даних внаслідок хакерських атак.

Поділитися
Exit mobile version