Сховища Apple AirPort Time Capsule можуть втрачати Ваші дані

3 хв. читання
Apple AirPort Time Capsule

Фахівці німецької IT-компанії Datenrettung Berlin попередили про небезпечну проблему в знятих з виробництва мережевих сховищах Apple AirPort Time Capsule, через яку користувачі можуть втратити свої дані.

Після численних аналізів Apple AirPort Time Capsule експертам доводилося стикатися з однією і тією ж проблемою майже в 100% випадків – деформований блок читання і запису, а також серйозні пошкодження поверхні інформаційних плат.

Як припускають експерти, проблема пов’язана з уразливістю в конструкції жорсткого диска Seagate Grenada, встановленого в Time Capsule (ST3000DM001/ST2000DM001 2014-2018). Пристрій Time Capsule погано вентилюється і в результаті цього починає швидко нагріватися. Частина жорсткого диска, яка з’єднує накопичувач із зовнішнім корпусом, складається з різних матеріалів і нагрівається з різною швидкістю, що в кінцевому підсумку призводить до зносу елемента.

Пошкодження сполучної частини призводить до деформації блоку читання і запису під час наступного запуску пристрою. Деформований блок в свою чергу руйнує жорсткий диск, приводячи до втрати даних.

Дані можна відновити тільки шляхом дуже обережних маніпуляцій, однак це не завжди можливо.

Всі пристрої Time Capsule 5-го покоління ємністю 2 і 3 ТБ, оснащені жорстким диском Seagate Grenada, є уразливими. Користувачам необхідно якомога швидше зробити резервну копію своїх даних.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version