Twitter планує виробити новий стандарт модерації для соцмереж

4 хв. читання

Генеральний директор та співзасновник Twitter Джек Дорсі заявив у середу, 12 грудня, що компанія хоче створити “відкритий і децентралізований стандарт для соціальних медіа”.

Це буде розвиток, який, за його словами Дорсі, може допомогти сайтам у боротьбі з образливою та оманливою інформацією. Про це пише Cnet.

Для досягнення цього бачення, сказав Дорсі, Twitter фінансує незалежну команду, яка отримала назву “bluesky”, що матиме до п’яти архітекторів, інженерів та дизайнерів. Команду очолить Параг Агравал, головний директор з технологій Twitter. Дорсі зазначив, що зусилля, результатами яких Twitter намагатиметься скористатися, потребуватимуть декількох років роботи.

Зрештою, Дорсі сподівається, що мережі соціальних мереж працюватимуть  подібно до електронної пошти, що дозволяє користувачам надсилати повідомлення один одному, навіть якщо вони в різних мережах, через спільний відкритий протокол.

“Чому це добре для Twitter? Це дозволить нам сприяти набагато більшому охопленню дискусій, зосередити наші зусилля на побудові алгоритмів відкритих рекомендацій, які сприятимуть здоровій розмові, і змусить нас бути набагато більш інноваційними, ніж у минулому”, – сказав Дорсі.

Модерування публікацій у Twitter було і є особливо складним завданням. В цей час Twitter вирішує, який контент залишається або що треба прибрати зі свого сайту, застосовуючи свої правила проти мови ненависті, насильства та інших образливих матеріалів. Сервіс часто покладається на користувачів,які повідомляють про публікації, що порушують його правила. Він також показує публікації, які, на його думку, користувачі хочуть бачити на сайті на пріоритетних місцях. Модерування контенту може бути кращим, якщо розробки bluesky дозволять Twitter надати всім можливість створювати інструменти та альтернативні алгоритми рекомендацій у соціальній мережі.

twitter re 9

Дорсі визнав, що стимули в соціальних мережах заохочують появу скандальних, неоднозначних матеріалів, які привертають увагу. Децентралізована архітектура, яка дозволяє розробляти нові алгоритми рекомендацій, може допомогти вирішити це питання – як позбутися такої нерівності в популярності матеріалів. Соціальні мережі з відкритим кодом вже існують. Наприклад, Mastodon дозволяє кожному побудувати окремий сервер із власними правилами. І сервіс офіційно написав повідомлення про те, що Twitter не “винаходив колесо”.

У своїх твітах Дорсі заявив, що проект bluesky відкритий до роботи з існуючими децентралізованими стандартами, але розглядає можливість створення нового, якщо це необхідно.

“Для соціальних медіа ми хотіли б, щоб ця команда знайшла існуючий децентралізований стандарт, який може допомогти просунутися вперед, або, якщо цього не зробити, створити його з нуля”, – сказав Дорсі. “Це єдиний напрям, який ми надаємо в Twitter”.

До речі, Microsoft випустила тестове оновлення ESU (KB4528069) для Windows 7. Під час встановлення оновлення необхідно вводити ліцензійний ключ. Дослідники з My Digital Life створили інструмент BypassESU, що дозволяє обійти механізм перевірки ключів.

Також команда дослідників безпеки з компанії Microsoft перевірила мільярди облікових записів Microsoft і виявила, що 44 млн користувачів використовували логіни і паролі, що потрапили в Мережу через витоки даних в інших online-службах.

Зверніть увагу, через російський софт витік конфіденційної інформації загрожував державним установам, військовим частинам та комунальним підприємствам Житомирської області.

Цікаво, що соціальні мережі – не лише інструмент спілкування, але й джерело інформації. І є чимало охочих цією інформацією маніпулювати. Для цих цілей навіть існує цілий ринок послуг.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version