В новій архітектурі Windows 10 тепер можливо налаштувати глобальні параметри

4 хв. читання
windows on lenovo yoga
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Microsoft недавно випустила нову функцію для підсистеми WSL2 (Windows для Linux версії 2), що дозволяє налаштовувати глобальні параметри для всіх встановлених дистрибутивів на системі Windows 10.

Для налаштувань в папці %UserProfile% користувача необхідно буде створити файл конфігурації .wslconfig.

Оскільки всі дистрибутиви WSL2 запускаються на одній і тій же віртуальній машині, після створення файлу глобальної конфігурації він буде використовуватися для всіх дистрибутивів WSL2, встановлених у Windows 10. Дистрибутиви Linux, що працюють під WSL1, не будуть порушені цим файлом конфігурації. Щоб переглянути список встановлених дистрибутивів WSL2, яких торкнеться файл глобальної конфігурації, потрібно ввести команду wsl-lv.

Зазначені користувачем параметри будуть використовуватися тільки після того, як він створить файл конфігурації і перезапустив дистрибутив Linux.

Також з’явилася можливість вказати кастомне ядро ​​Linux для використання з встановленими збірками. В випуску WSL2 компанія Microsoft також виклала своє ядро ​​Linux для загального доступу на репозиторії GitHub. Користувачі можуть перекомпілювати це ядро ​​для ввімкнення певного модуля або патча. Досить скомпілювати кастомне ядро, зберегти його в Windows 10, а потім використовувати опцію kernel = для вказівки повного шляху до ядра. Після перезапуску дистрибутива Linux WSL2 буде використовувати це налаштоване ядро.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, що найбільш поширеним способом позбавлення від проблем з ПК є перевстановлення Windows. Однак цей процес може істотно затягнутися, якщо інсталяційний диск або USB-накопичувач давно втрачений. На щастя, вже в наступному році: наявність диска перестане бути проблемою.

Також нову модифікацію бекдора Okrum виявили фахівці компанії ESET. Протягом 2017 року бекдор використовували для цілеспрямованих атак на дипломатичні місії і держустанови в Словаччині, Бельгії, Бразилії, Чилі та Гватемали.

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Окрім цього, експерти з кібербезпеки з компанії Positive Technologies виявили уразливість, експлуатація якої дозволяє зловмисникам обійти обмеження на списання великих сум безконтактним способом із карт Visa.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна“.

Зверніть увагу, компанія Portmone.com та платіжна технологічна компанія Visa запустили бота Person-to-Person, який надає власникам карток можливість швидко та надійно здійснювати грошові перекази за допомогою мобільного додатку Viber.

Компанія Google випустила оновлення для Chrome за номером 76, метою якого є посилення механізмів захисту браузера від трекерів, що розміщуються на сторонніх ресурсах.

Якщо раніше при реєстрації в Instagram користувачі могли не вказувати свій вік, то незабаром все може змінитися. Користувачі, які не досягли 13 років або вказали відверто невірну дату народження (наприклад 1 січня 1905 роки), зареєструватися в сервісі не зможуть. Який максимальний вік буде допустимо для реєстрації, невідомо.

Поділитися
Exit mobile version