В Chrome 76 повернули налаштування, яке піддавало ризику користувачів

3 хв. читання
google desktop

Версія браузера Google Chrome 76 знову почала приховувати www піддомени і https:// в адресному рядку.

У вересні 2018 року з появою Chrome версії 69 компанія Google вирішила прибрати тривіальні піддомени www і m у адресному рядку. За словами компанії, ця інформація не потрібна більшості користувачів. Після великого протесту користувачів, які заявили про критичну різниці між www-сайтами і m-сайтами, Google скасувала автоматичне приховування піддоменів.

Тепер компанія вирішила знову приховувати піддомени в новій версії браузера Google Chrome 76. За словами фахівців, зміна має спростити користувачам читання і розуміння URL-адрес. Тепер, коли користувачі переходять на web-сайти, частина www імені хоста і https:// видаляється в адресному рядку, відображаючи тільки домен.

Користувачі, які хочуть бачити www піддомени або https://, можуть вимкнути його. Для цього необхідно відкрити браузер Chrome, ввести chrome://flags/#omnibox-ui-hide-steady-state-url-scheme-and-subdomains в адресний рядок і натиснути Enter. На новій сторінці в опції “Omnibox UI Hide Steay-State URL Scheme and Trivial Subdomains” можна змінити налаштування на “Відключено”. Налаштування вступлять в силу після перезапуску браузера.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, що найбільш поширеним способом позбавлення від проблем з ПК є перевстановлення Windows. Однак цей процес може істотно затягнутися, якщо інсталяційний диск або USB-накопичувач давно втрачений. На щастя, вже в наступному році: наявність диска перестане бути проблемою.

Також нову модифікацію бекдора Okrum виявили фахівці компанії ESET. Протягом 2017 року бекдор використовували для цілеспрямованих атак на дипломатичні місії і держустанови в Словаччині, Бельгії, Бразилії, Чилі та Гватемали.

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Окрім цього, експерти з кібербезпеки з компанії Positive Technologies виявили уразливість, експлуатація якої дозволяє зловмисникам обійти обмеження на списання великих сум безконтактним способом із карт Visa.

Якщо смартфон став Вашим цифровим помічником у повсякденному житті й у роботі, пропонуємо добірку мобільних сервісів для монтажу відео. Вони стануть Вам у нагоді, коли Ви перебуваєте на цікавій події, за кордоном, маєте гарні кадри але не маєте часу, щоб змонтувати їх у непростому Premiere Pro, радять фахівці громадської організації “Інтерньюз-Україна“.

Зверніть увагу, компанія Portmone.com та платіжна технологічна компанія Visa запустили бота Person-to-Person, який надає власникам карток можливість швидко та надійно здійснювати грошові перекази за допомогою мобільного додатку Viber.

Компанія Google випустила оновлення для Chrome за номером 76, метою якого є посилення механізмів захисту браузера від трекерів, що розміщуються на сторонніх ресурсах.

Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія і США, вимагають запровадити бекдор у шифрування таких додатків, як WhatsApp, Facebook, Instagram і інших месенджерів.

Поділитися
Exit mobile version