Як відкликати надісланий лист у Gmail? – ІНСТРУКЦІЯ

6 хв. читання

У всіх нас траплялися моменти, коли ми шкодували, що надіслали електронне повідомлення. Якщо Ви втрапили у таку ситуацію та користуєтеся Gmail, у Вас є невелике вікно, в якому можна скасувати свою помилку, але Ви маєте лише кілька секунд, щоб відкликати надісланий лист. Як саме, читайте в інструкції.

Хоча ці інструкції призначені для користувачів Gmail, Ви також можете скасувати відправлені електронні листи в Outlook. Outlook дає 30-секундне вікно для скасування надісланого електронного листа, тому Вам доведеться бути швидким, пише How-To Geek.

Встановлення періоду скасування надісланого листа у Gmail

За замовчуванням Gmail надає лише 5-секундне вікно, в якому можна відкликати електронний лист після натискання кнопки надсилання. Якщо Вам цього замало, Вам потрібно буде продовжити час, коли Gmail буде зберігати електронні листи, перш ніж надсилатиме їх.

На жаль, Ви не можете змінити тривалість цього періоду скасування в мобільному додатку Gmail. Вам потрібно буде це зробити в меню “Налаштування” Gmail в десктопній  версії за допомогою комп’ютера Windows 10 або Mac.

1. Отже, відкрийте Gmail у своєму веб-браузері та натиснувши піктограму коліщатко (“Налаштування“) у верхньому правому куті над списком електронної пошти.

2. Звідси натисніть на параметр “Переглянути всі налаштування“.

3. На вкладці “Загальні” у налаштуваннях Gmail Ви побачите опцію “Скасувати надсилання” із 5-секундним періодом скасування. Ви можете змінити це на періоди 10, 20 та 30 секунд зі спадного меню.

gmail recall 1

4. Після зміни періоду скасування натисніть кнопку “Зберегти зміни” внизу меню.

Вибраний Вами період скасування буде застосовано до Вашого облікового запису Google в цілому, тому він застосовуватиметься до електронних листів, які Ви надсилаєте в Gmail в Інтернеті, а також до електронних листів, надісланих у додатку Gmail на пристроях iPhone, iPad або Android.

Як відкликати надісланий лист в Gmail в десктопній версії браузера?

Якщо Ви хочете скасувати електронний лист, надісланий в Gmail, це потрібно зробити протягом періоду скасування, який стосується Вашого облікового запису. Цей період починається з моменту натискання кнопки “Надіслати“.

Щоб повернути надіслану електронну пошту, натисніть кнопку “Скасувати“, що з’являється у спливаючому вікні “Надіслане повідомлення” (зліва у нижньому куті вікна Gmail у десктопній версії).

Це Ваш єдиний шанс скасувати надіслану електронну пошту – якщо Ви пропустили його або натискаєте кнопку “х“, щоб закрити спливаюче вікно, Ви не зможете його відкликати.

Після закінчення строку скасування кнопка “Скасувати” зникне, і повідомлення електронної пошти буде надіслано на поштовий сервер одержувача, де його вже неможливо буде повернути.

Як відкликати надісланий лист в Gmail на мобільних пристроях?

Процес скасування електронної пошти однаковий під час використання програми Gmail на пристроях iPhone, iPad або Android. Після того, як Ви надішлете електронну пошту, у нижній частині екрана з’явиться чорне спливаюче вікно із повідомленням про те, що повідомлення надіслано.

Кнопка “Скасувати” з’явиться в правій частині цього спливаючого вікна. Якщо Ви хочете зупинити надсилання електронної пошти, натисніть цю кнопку протягом періоду скасування.

Якщо натиснути “Скасувати“, Ви скасуєте електронну пошту та повернетесь до екрана проекту “Створити” в додатку. Потім Ви можете внести зміни до свого електронного листа, зберегти його як чернетку або повністю видалити.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ОГЛЯД УСІХ ПЛАНШЕТІВ ВІД APPLE: ЯКИЙ IPAD ВАРТИЙ ВАШОЇ УВАГИ?

ЯК ЛЕГКО ПЕРЕЙТИ З ANDROID НА IOS? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ШУКАТИ ТА ВІДКРИВАТИ БУДЬ-ЯКІ ФАЙЛИ НА ВАШОМУ КОМП’ЮТЕРІ ЧЕРЕЗ КОМАНДНИЙ РЯДОК?

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, в Україні розпочав роботу новий електронний сервіс check.gov.ua, який дозволяє перевіряти оплату державних послуг онлайн без надання паперових квитанцій. За допомогою сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не надавати їх в паперовому вигляді з мокрою печаткою до відповідних державних органів.

Зауважте, 39-річний мешканець села Олешник, що на Закарпатті, розробив шкідливе програмне забезпечення для зламу екаунтів користувачів соцмереж. Придбавши програму через створений чоловіком канал у загальнодоступному месенджері, та встановивши на свій гаджет, клієнти отримували змогу зламувати мережеві екаунти користувачів соцмереж.

Також Facebook тестує нову функцію для Messenger, яка дозволяє краще захищати Ваші повідомлення від сторонніх очей. Користувачеві потрібно буде підтвердити свою особу, використовуючи Face ID, Touch ID або свій пароль, перш ніж він зможе переглянути свою папку “Вхідні”, навіть якщо телефон уже розблокований.

Окрім цього, Twitter оголосив, що видалив понад 30 000 облікових записів, які проводили державну пропаганду. Ідентифікована як така, що належить Китаю, найбільша з трьох мереж містила 23 750 облікових записів. Мережа займалася цілою низкою маніпулятивних скоординованих заходів, в основному використовуючи різні китайські мови та діалекти для поширення геополітичних наративів, сприятливих для Комуністичної партії Китаю.

До речі, останні оновлення для Windows 10 підвищують безпеку платформи, але, на жаль, вони також містять неприємні помилки, які роблять неможливим друк, викликаючи збої у принтерів. Звіти користувачів на Reddit та форумі Microsoft Answers показують, що проблема стосується різних моделей принтерів HP, Canon, Panasonic, Brother та Ricoh.

Поділитися
Exit mobile version