Як використовувати FaceTime для дзвінків на ПК з Windows? – ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

Для користувачів у Північній Америці Apple почала оновлювати FaceTime в iOS 15, iPadOS 15 та macOS 12 для того, щоб власники iPhone мали можливість здійснювати відеодзвінки людям на інших платформах, включаючи Android.

В Україні з цим  доведеться дещо зачекати, адже оновлення ще не надійшло, однак маємо хороші новини. Це означає, що Ви нарешті можете скористатися FaceTime у Windows.

facetime 2

Нижче продемонстровано, як це працює (скріни наведені з How-To Geek).

На жаль, Apple не випустила програму FaceTime для Windows. Натомість кожен, хто має iPhone, iPad або Mac, може створювати посилання-запрошення, які працюють із Google Chrome або Microsoft Edge у Windows.

Це означає, що не можна почати виклик FaceTime з Windows, але Ви можете приєднатися до нього.

По-перше, Вам потрібно переконатися, що на вашому ПК з ОС Windows встановлено Google Chrome або Microsoft Edge.

Далі Ваш друг або член родини з iPhone або iPad повинен відкрити програму FaceTime, а потім натиснути кнопку “Створити посилання”, яка знаходиться вгорі екрана.

Потім вони можуть поділитися з Вами посиланням, як хочуть.

На Mac, поки вони працюють з macOS 12 Monterey або новішими версіями ОС, користувачі можуть знайти кнопку “Створити посилання” у верхній частині програми FaceTime.

Далі вони можуть поділитися з Вами посиланням FaceTime за допомогою будь-якої платформи обміну повідомленнями.

Ви отримаєте посилання на facetime.apple.com, яке виглядає приблизно так:

Відкрийте посилання в Google Chrome або Microsoft Edge на Вашому ПК з Windows. Введіть своє ім’я у поле та натисніть “Продовжити”.

Звідти натисніть “Приєднатися” на панелі інструментів, яка з’явиться внизу екрана.

Людина з іншого боку дзвінка FaceTime повинна прийняти Ваш запит, перш ніж Ви зможете приєднатися до них на iPhone, iPad або Mac.

Опинившись у режимі конференції, Ви побачите на панелі інструментів параметри типових параметрів відеоконференції, таких як повноекранний режим, вимкнення мікрофона та показ/приховання відео.

Це майже все! Це просто базова версія дзвінка FaceTime, запущеного у Вашому браузері. Закінчивши, просто натисніть кнопку “Залишити”, щоб покласти слухавку.

Якість FaceTime в Інтернеті справді хороша, враховуючи, що це не власний додаток. Було б чудово, якби Ви могли насправді запустити виклик FaceTime з Windows, але це поки що це також гарне рішення.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version