Затримали зловмисника, який заробляв на поширенні таргетованої реклами з піратських онлайн-кінотеатрів

3 хв. читання
online cinema 22

Працівники кіберполіції у Миколаївській області викрили мешканця, який створив та адміністрував декілька піратських ресурсів. Основою заробітку адміністратора усіх цих ресурсів була таргетована реклама, яку розміщували рекламодавці за визначену плату.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Таким чином мешканцю Миколаєва вдалося заробити понад півмільйона гривень. Наразі роботу усіх трьох ресурсів – заблоковано. Встановлюються збитки завдані правовласникам. Усю техніку, яку він використовував для здійснення протиправної діяльності – направлено на експертизу.

Кіберполіція встановила: онлайн-кінотеатри “zideo.fun”, “topkadr.online”, “relaxzona.club” було створено декілька років тому. 37-річний чоловік адміністрував їх з метою заробітку. Основою прибутків була оплачена реклама, розміщена на його онлайн-ресурсах.

Для конспірування своєї злочинної діяльності зловмисник використовував спеціальний сервіс, який дозволяв приховувати реальне місцезнаходження інтернет-ресурсів.

Щомісячно ці ресурси відвідувало більше 1,5 мільйона користувачів.

За попереднього інформацією таким чином йому вдалося заробити більш як пів мільйона гривень. Точна сума збитків, завданих світовим кінокомпаніям буде встановлена після проведення усіх необхідних експертиз.

За зверненням представників правовласників – Української антипіратської асоціації – слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського та суміжних прав) КК України. Вирішується питання, щодо повідомлення підозри зловмиснику. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

До речі, Microsoft випустила тестове оновлення ESU (KB4528069) для Windows 7. Під час встановлення оновлення необхідно вводити ліцензійний ключ. Дослідники з My Digital Life створили інструмент BypassESU, що дозволяє обійти механізм перевірки ключів.

Також команда дослідників безпеки з компанії Microsoft перевірила мільярди облікових записів Microsoft і виявила, що 44 млн користувачів використовували логіни і паролі, що потрапили в Мережу через витоки даних в інших online-службах.

Зверніть увагу, через російський софт витік конфіденційної інформації загрожував державним установам, військовим частинам та комунальним підприємствам Житомирської області.

Цікаво, що соціальні мережі – не лише інструмент спілкування, але й джерело інформації. І є чимало охочих цією інформацією маніпулювати. Для цих цілей навіть існує цілий ринок послуг.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version