Facebook відмовилася створювати бекдори в своїх сервісах

4 хв. читання

Керівництво Facebook повідомило уряди Австралії, США і Великобританії про те, що не буде надавати правоохоронним органам доступ до зашифрованого листування своїх користувачів.

Раніше міністр внутрішніх справ Великобританії, генеральний прокурор США, виконуючий обов’язки міністра внутрішньої безпеки США і міністр внутрішніх справ Австралії адресували керівництву Facebook відкрите звернення. У відкритому листі представники урядів попросили компанію почекати з впровадженням в усі її сервіси наскрізного шифрування до тих пір, поки вона не зможе гарантувати, що посилення конфіденційності не зашкодить суспільній безпеці.

Автори звернення закликали Facebook вважати пріоритетним завданням забезпечення громадської безпеки та реалізувати шифрування в своїх сервісах таким чином, щоб у правоохоронних органів був доступ до незаконного контенту.

У відповідь на відкрите звернення керівництво Facebook опублікувало свій відкритий лист, адресований урядам цих країн.

“Ми хочемо, щоб люди могли спілкуватися конфіденційно і безпечно, не побоюючись хакерів, злочинців або репресивних режимів. Мільярди людей щодня використовують зашифровані повідомлення для зв’язку зі своїми сім’ями і друзями, управління малим бізнесом і відстоювання важливих доводів. У цих повідомленнях вони обмінюються персональною інформацією, що служить тільки для одержувачів цих повідомлень. Шифрування становить першу лінію захисту цих повідомлень від кібератак і запобігає їх потраплянню в руки злочинців. Головний принцип наскрізного шифрування полягає в тому, що ключі для розшифровки вмісту повідомлення є тільки у відправника і одержувача. Ніхто не може перехопити і прочитати повідомлення, ні ми, ні уряд, ні хакери або злочинці”, – йдеться в листі.

За словами керівництва Facebook, фахівці в галузі кібербезпеки неодноразово доводили, що ослаблення будь-якої частини зашифрованої системи призводить до ослаблення її в цілому.

“Бекдор, про створення якого Ви просите, стане справжнім подарунком для злочинців, хакерів і репресивних режимів, так як надасть їм доступ до наших систем і поставить кожного користувача наших платформ під загрозу в режимі реального часу”, – наголошується в листі.

facebook pro

До речі, Microsoft випустила тестове оновлення ESU (KB4528069) для Windows 7. Під час встановлення оновлення необхідно вводити ліцензійний ключ. Дослідники з My Digital Life створили інструмент BypassESU, що дозволяє обійти механізм перевірки ключів.

Також команда дослідників безпеки з компанії Microsoft перевірила мільярди облікових записів Microsoft і виявила, що 44 млн користувачів використовували логіни і паролі, що потрапили в Мережу через витоки даних в інших online-службах.

Зверніть увагу, через російський софт витік конфіденційної інформації загрожував державним установам, військовим частинам та комунальним підприємствам Житомирської області.

Цікаво, що соціальні мережі – не лише інструмент спілкування, але й джерело інформації. І є чимало охочих цією інформацією маніпулювати. Для цих цілей навіть існує цілий ринок послуг.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version