Користувачі забувають свої паролі через 90 днів

2 хв. читання

Фахівці з компанії HYPR опублікували результати дворічного дослідження щодо того, як користувачі використовують і керують своїми обліковими даними.

За словами експертів, 72% користувачів повторно використовують паролі в приватному житті, тоді як 49% співробітників компаній просто змінюють або додають цифру/символ до свого корпоративного паролю, коли його необхідно оновити.

Більшість користувачів вдавалися до скидання пароля через те, що забули його. Особисті паролі за 90 днів скидали 78% респондентів, а корпоративні – 57% опитаних.

Згідно з результатами дослідження, 65% респондентів використовують для зберігання особистих паролів додатки, або цифрові або фізичні списки, тоді як в корпоративній сфері до таких методів вдаються 58% опитаних.

Як відзначили дослідники, користувачі не застосовують технології, створені для допомоги в управлінні паролями. Замість цього більшість людей покладається на власну пам’ять, яка неодноразово підводить їх, що змушує постійно скидати облікові дані.

password 123 1

До речі, Microsoft випустила тестове оновлення ESU (KB4528069) для Windows 7. Під час встановлення оновлення необхідно вводити ліцензійний ключ. Дослідники з My Digital Life створили інструмент BypassESU, що дозволяє обійти механізм перевірки ключів.

Також команда дослідників безпеки з компанії Microsoft перевірила мільярди облікових записів Microsoft і виявила, що 44 млн користувачів використовували логіни і паролі, що потрапили в Мережу через витоки даних в інших online-службах.

Зверніть увагу, через російський софт витік конфіденційної інформації загрожував державним установам, військовим частинам та комунальним підприємствам Житомирської області.

Цікаво, що соціальні мережі – не лише інструмент спілкування, але й джерело інформації. І є чимало охочих цією інформацією маніпулювати. Для цих цілей навіть існує цілий ринок послуг.

Стало відомо, що на Дніпропетровщині Служба безпеки України блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Якщо Ви купуєте товари в Інтернеті і хочете бути в безпеці, важливо вивчити сайт перш, ніж робити замовлення, і задатися головним питанням. Наскільки добре налагоджений захист покупців? Як здійснюється обробка претензій і повернення грошових коштів? На ці запитанні спробуємо відповісти у цій статті.

Поділитися
Exit mobile version