Браузер Firefox тепер блокує автоматично сторонні файли і криптомайнери

3 хв. читання

Mozilla випустила нову версію свого браузера Firefox 69 для всіх підтримуваних платформ: Linux, Android, macOS і Windows. Firefox 69 отримав низку поліпшень, у тому числі нові функції безпеки.

Одним з головних нововведень є ввімкнення за замовчуванням функції Enhanced Tracking Protection (ETP), автоматично блокує сторонні трекінгові файли cookie і криптомайнери. Також користувачі зможуть за бажанням вмикати блокування технологій, що створюють “цифрові відбитки”.

У зв’язку з поступовою відмовою від Adobe Flash Player користувачам Firefox 69 тепер потрібно вмикати плагін плеєра вручну кожен раз, коли Flash-контент буде виявлений на сайті. Більш того, відтепер браузеру не потрібно ідентифікувати 32-розрядну версію, запущену на 64-розрядній операційній системі, щоб зменшити число чинників для зняття “цифрових відбитків” із використанням user agent.

firefox block video

У Firefox 69 також з’явилася функція блокування автоматичного відтворення відео, незалежно від того, звукове воно чи ні.

До речі, сенсорний екран телефону (або touch screen) – це та частина пристрою, яка схильна до найбільшого зношування. Адже це основний елемент управління смартфоном, до якого ми торкаємося щодня. Якщо Ваш екран перестав відповідати на дотики, є кілька способів “повернути його до життя”.

Нагадаємо, що Facebook піймали на зборі інформації про системні бібліотеки користувачів і її завантаженні на сервери компанії.

Також Google збільшила кількість часу, який необхідний новій програмі Android, щоб пройти процедуру затвердження Play Store.

Стало відомо, що оператори здирницького ПЗ Sodinokibi, також відомого як REvil, зламують сайти на WordPress і впроваджують JavaScript-код, який відображає повідомлення фальшивого форуму “Питання і відповіді” поверх вмісту вихідного сайту.

Окрім цього, Apple визнала конструктивний недолік у деяких моделях Apple Watch, що може призвести до розтріскування екрана, і запустила програму заміни для постраждалих користувачів. Apple або уповноважені постачальники послуг безкоштовно замінять екран на відповідних моделях.

Шкідливе ПЗ XMrig для майнінгу криптовалют, раніше помічене тільки на пристроях від компанії ARM, змінило вектор атак і націлилось на системи Intel.

Зверніть увагу, Ви можете повторно завантажувати будь-які додатки, які Ви купували або завантажували на свій iPhone або iPad раніше, Ви також можете завантажувати будь-які додатки, які придбали члени сім’ї, якщо Ви використовуєте функцію сімейного обміну від Apple.

Зловмисники клонували дебетові карти близько двох тисяч клієнтів німецького банку Oldenburgische Landesbank (OLB) і зняли гроші з їхніх рахунків на території Бразилії. Злочинцям успішно вдалося здійснити операцію, хоча карти були захищені за допомогою стандарту EMV.

Cybercalm писав про те, як на смартфоні Аndroid можна записати розмову. Варто зауважимо, що вбудований функціонал із звукозапису бесіди присутній не у всіх версіях операційної системи. Як записувати розмови на останніх версіях Android, читайте у статті.

Поділитися
Exit mobile version