Дані 600 млн. профілів LinkedIn виставили на продаж

3 хв. читання
LinkedIn 2 1

Соціальна мережа LinkedIn стала жертвою масштабного розкрадання даних її користувачів. На хакерському форумі був виставлений на продаж архів даних, що містить відомості 632 699 профілів користувачів LinkedIn.

Дані включають повні імена користувачів, адреси електронної пошти, номери телефонів, відомості про дату народження, ідентифікатори посилання на облікові записи в соціальних мережах і інші дані, які користувачі публічно вказали в своїх профілях LinkedIn. Незважаючи на те, що подібна інформація не є конфіденційною, зловмисники можуть використовувати її для швидкого і легкого пошуку нових цілей на основі бажаних злочинцями методів соціальної інженерії.

Відмова LinkedIn розглядати цю ситуацію як проблему безпеки потенційно може дозволити кіберзлочинцям безкарно збирати дані про нові жертви. Однак представники соціальної мережі дотримуються іншої думки з цього приводу:

“Наші команди досліджували набір передбачуваних даних LinkedIn, які були виставлені на продаж. Ми хочемо прояснити, що це не розкрадання даних і не було розкрито ніяких особистих даних учасників LinkedIn”, – йдеться в заяві LinkedIn.

За останні чотири місяці LinkedIn пережила вже три подібні інциденти. У квітні нинішнього року на популярному форумі в даркнета був виставлений на продаж архів з даними, зібраними з 500 млн. профілів в LinkedIn. В кінці червня в продажу з’явилася база даних 700 млн. користувачів LinkedIn. Оскільки в цей час в соціальній мережі зареєстровано близько 756 млн осіб, витік потенційно торкнулася 92% користувачів платформи.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version