Кожна програма Android на Вашому телефоні має в середньому 39 вразливих місць безпеки

4 хв. читання
ANDRIOD APP

Понад 60% програм для Android містять вразливі місця в системі, середня кількість помилок у додатку складає приблизно 39 вразливостей. Ці цифри базуються на даних, представлених Atlas VPN, та даних на основі звіту CyRC, які проаналізували безпеку 3335 програмних компонентів з відкритим кодом, серед яких безкоштовніта платні мобільні додатки у магазині Google Play. Даний звіт висвітлює величезні проблеми, з якими стикаються користувачі Android, коли йдеться про захист їх смартфонів. Про це повідомляє ZDNet.

Варто зауважити, що проблеми з безпекою мають не тільки безкоштовні програми та ігри. Уразливості є загальними і стосуються таких додатків, як банківські та платіжні програми. Як і можна було передбачити, найнебезпечнішою стала категорія безкоштовних ігор, де було встановлено, що 96% містять вразливі компоненти. Слідом за нею слідують платні ігри з найвищим рівнем оплати.

“Загалом у першому кварталі 2021 року було виявлено 3137 унікальних вразливостей, які з’являлися понад 82 000 разів у програмах Android. 73% з них було вперше виявлено більше двох років тому. Однак вони все ще містилися в додатках Android у першому кварталі цього року “, – йдеться у звіті.

Незважаючи на те, що безкоштовні та платні ігри – це легка і найпопулярніша ціль, освітні, банківські та продуктивні додатки – також знаходяться у зоні ризику. Гірше те, що більшість цих помилок можна виправити, якщо б розробники зацікавились провести аудит, але станом на сьогодні цього не сталося.

“Додатки для навчання мали найбільшу кількість вразливостей Android, які можна було виправити станом на перший квартал 2021 – 43 відсотки. Тим часом додатки для продуктивності та банківські додатки займали друге і третє місця в списку. Вони містили 41 відсоток та 39 відсотків таких вразливостей, відповідно “, – повідомляють дослідники.

Чи бачать спеціалісти в цьому проблему? Так, стверджує Atlas VPN. Команда наголошує, що так як додатки магазину Google Play завантажувались мільйони разів, можна впевнено сказати, що вони створюють значні ризики для користувачів Android.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version