Chrome 92 надає нові можливості та покращує рівень безпеки користувачів в Інтернеті

4 хв. читання
Google Chrome 92 Header

Chrome 92 покращує методи боротьби з фішингом, додаючи нові функції безпеки, щоб захистити своїх користувачів. Це оновлення включає три функції, а саме перевірку безпеки, керування синхронізацією та управління налаштуваннями безпеки, – повідомляє TECHTiMES.

Покращені функції безпеки

За даними SlashGear, найбільш обговорювана тема серед користувачів – це як зробити наступний крок у захисті власної безпеки та конфіденційності, особливо в Інтернеті. Однак, чесно кажучи, не всі заходи безпеки так легко зрозуміти або навіть використовувати.

Деякі з цих функцій мають цілий ряд опцій, які не є зайвими для певних людей, в той час як інші впливають на продуктивність, а також загальне враження в обмін на набагато кращу безпеку.

Chrome 92 вирішує деякі проблеми

Chrome 92 нещодавно був випущений на різних платформах, щоб полегшити доступ до налаштувань рівня безпеки, а також до налаштувань конфіденційності. Цей процес відбувається шляхом зменшення впливу на ефективність деяких функцій безпеки.

Екран початкових налаштувань Chrome на Android може залишитися трохи оманливим, оскільки, як повідомляється, він показує лише категорії верхнього рівня. Є також деякі налаштування, які все ще пов’язані з дозволами сайтів, але вони приховані для більшості користувачів. Нагадаємо, що раніше було випущено оновлення Chrome 90 з надією позбутися недоліків нульового дня.

Chrome для мобільних пристроїв та настільних ПК

В останній версії Chrome для мобільних пристроїв користувачі можуть просто натиснути піктограму замка, розташовану поруч із власною адресою сайту. Це одразу запропонує певні налаштування для певного веб-сайту, щоб уникнути необхідності глибокого занурення в основні налаштування програми.

Google щойно представив ідею Chrome Action для робочого столу, яка дозволяє своїм користувачам негайно перейти до певного налаштування, просто ввівши його в адресному рядку або на універсальній панелі. Це заощадить користувачам ще кілька кліків і доведеться по-справжньому глибоко вивчити меню налаштувань, щоб знайти конкретний параметр, який потрібно змінити.

Нові функції Chrome 92

Chrome щойно розширив свій набір можливостей, щоб включити певні параметри, такі як згадана перевірка безпеки, керування синхронізацією та керування налаштуваннями безпеки. Не всі ці заходи безпеки насправді є простими. Рік тому Google тестував способи покращити час автономної роботи Chrome.

Такі речі, як захист від фішингу, а також ізоляція сайту, часто мають ціну – продуктивність користувачів. Google також пояснює, що з останнім випуском компанії – Chrome 92, ізоляцію сайту насправді не вдосконалено, але захист від фішингу зараз приблизно в 50 разів швидше, а також більш економічне використання батареї.

Дані вдосконалення підкреслюють потребу користувачів завжди оновлювати свої веб-браузери. Оскільки зловмисники в Інтернеті можуть стати хитрішими та сміливішими, виробники браузерів повинні активізувати свою роботу, щоб залишатися на крок попереду.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version