Samsung Galaxy Fold не стати кращим гнучким смартфоном

4 хв. читання

Складаний Galaxy Fold, чиї продажі заплановані на 3 травня, швидше за все, не буде кращим смартфоном на ринку. У цьому впевнені інсайдери, які отримали у розпорядження екземпляр майбутньої новинки перед продажем.

Головний редактор видання XDA Мішаал Рахман поспілкувався з одним із щасливчиків і дізнався подробиці щодо проблем з програмним забезпеченням пристрою, його конструктивних недоліків та інших особливості.

Перш за все співрозмовник Рахмана підтвердив, що у закритому стані частини смартфону не пристають одна до одної, залишаючи невеликий отвір. З естетичної точки зору виглядає сумнівно, але з практичної може виявитися вельми корисно, наприклад, у якості прохідного “шлюзу” для дрібних крихт і частинок пилу, які не будуть дряпати дисплей.

Користуватися Galaxy Fold під прямим кутом, склавши його дисплей наполовину і встановивши в такому вигляді на стіл, не вийде – він просто згасне. Взагалі складання – це проблема для Galaxy Fold. Смартфон дуже повільно обробляє цю дію, маючи труднощі з перекладом деяких додатків на зовнішній екран і назад. Наприклад, Galaxy Fold не хоче адекватно обробляти Chrome після зміни орієнтації, перешкоджаючи правильному відображенню всіх елементів браузера після складання/розкладання.

Samsung Galaxy F Officel Image 1

У цілому продуктивність Galaxy Fold знаходиться на рівні Galaxy S10 з Exynos 9820. І це незважаючи на те, що апаратну основу складного смартфона становить більш продуктивний Snapdragon 855 при 12 ГБ ОЗУ. Мабуть, через конструктивні особливості Galaxy Fold Samsung не вдалося належним чином оптимізувати програмне забезпечення, працездатність якого залишає бажати кращого.

Втім, це ніяк не впливає на автономність смартфона. За словами співрозмовника Рахмана, Galaxy Fold працює від однієї зарядки досить довго. Однак, зізнається власник, випробувати апарат в польових умовах йому не вдалося, так як доводиться користуватися ним виключно вдома.

Зате точно відомо, що Galaxy Fold все ще оснащується підтримкою технології MST, від якої Samsung почала відмовлятися. Вона імітує дію магнітної стрічки банківської карти, дозволяючи таким чином оплачувати покупки за допомогою Samsung Pay навіть на терміналах без підтримки безконтактної оплати.

До речі, Samsung стала не першим виробником, який вважав за краще приховати дизайнерські недоліки своїх смартфонів за допомогою зображень робочого столу. Близько півроку тому на аналогічний крок пішла Apple, коли за замовчуванням вбудувала у прошивку флагманських iPhone зображення, яке приховує фронтальну виїмку. Але саме Samsung зайшла в цій справі так далеко, що починаєш сумніватися, сердитись на компанію чи похвалити за винахідливість.

Стало відомо, що Samsung Galaxy S10 буде останнім смартфоном південнокорейської компанії, що підтримує стандарт сполучення пристроїв Bluetooth 5.0. У майбутньому Samsung перейде на новий формат, проте сьогодні через певний час після покупки деякі користувачі почали скаржитися на проблеми з Bluetooth. При сполученні смартфонів з деякими аксесуарами спостерігаються розриви з’єднання, а при роботі з бездротовими колонками страждає якість звуку.

Ультразвуковий сканер відбитків пальців, яким Samsung оснастила флагманський Galaxy S10 і його більш просунуті модифікації, виявився одним з їхніх головних недоліків. Про це заявили власники смартфонів, які взяли участь в опитуванні громадської думки, проведеного виданням SamMobile. За їх словами, чутливість сканера залишає бажати кращого в порівнянні з фізичними рішеннями.

Нові Galaxy S10, Galaxy S10e і Galaxy S10+ мають безліч нових функцій. Але, як і будь-який пристрій, смартфони Galaxy потребують налаштування після першого включення. Як правильно налаштувати щойно придбаний Galaxy S10.

Експерти визначили реальну собівартість моделі Galaxy S10+. На створення кожного примірника даного смартфона Samsung витрачає на $40 більше, ніж на торішню модель Galaxy S9+, коли вона тільки надійшла в продаж.

Поділитися
Exit mobile version