Twitter збільшила видалення шкідливого контенту на 142%

4 хв. читання
twitter bug 2

Twitter покращує модерацію своєї платформи. Це один із основних висновків з останнього звіту про прозорість компанії, шо був оприлюднений цієї середи, 14 липня, про що повідомляє Engadget.

У період з 1 липня по 31 грудня 2020 року Twitter заявляє, що вжив заходів проти 964 459 облікових записів за зловживання. Порівняно з першими шістьма місяцями 2020 року, це на 142 відсотки більше. За той же час Twitter також видалив більше контенту, що порушує правила сервісу. На цьому фронті компанія заявляє, що вжила заходів проти 1126 990 екаунтів, що на 77 відсотків більше, ніж 635 415 екаунтів,  щодо яких були вжиті аналогічні санкції  в першій половині 2020 року.

Тут примітно те, що компанія приписує останнє збільшення змінам політики, які вона вводила впродовж 2020 року. Зокрема, вона називає той факт, що вона почала вживати заходів щодо “вмісту, що викликає страх та / або страшні стереотипи щодо захищених категорій”,  що було результатом виявлення більшої кількості сексуальних домагань та “мови ненависті” під час пандемії COVID-19.

Компанія також закликає до розширення своєї політики боротьби з хейтспічем на початку грудня, коли компанія заборонила формулювання, що “роз’єднує” людей на основі їх раси, етнічної приналежності чи національного походження. У звіті не згадується – але, мабуть, все-таки те, що мало позитивний ефект – це заборона, яку компанія запровадила в липні щодо посилань на вміст, що пропагує насильство та поведінку, що викликає ненависть.

В іншій частині звіту Twitter також пояснює свій останній успіх застосуванням більш досконалих технологій розпізнавання тексту. Станом на другу половину минулого року, компанія стверджує, що її автоматизовані засоби модерації допомогли їй вжити заходів проти 65 відсотків образливих твітів та іншої поведінки, перш ніж хтось повинен був позначити вміст для модераторів-людей та відправити скаргу. Якщо поставити цей відсоток у перспективі, ці інструменти були ефективними приблизно на 50 відсотків у порівнянні з кінцем 2019 року.

Очевидно, що Twitter ще не повністю зупинив випадки образ, сексуальних домагань та висловлювання ненависті на своїй платформі, але вищезгадана доповідь показує, що компанія щонайменше прогресує в обіцянці в 2019 році “покращити стан публічних розмов”.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version