У Google Maps з’являться нові функції для допомоги бізнесу під час пандемії

4 хв. читання
Як поділитися своїм місцезнаходженням

Компанія Google заявила, що оновлює додаток Maps, доповнюючи його новими функціями, спрямованими на допомогу споживачам та місцевому бізнесу під час пандемії коронавірусу.

Один новий інструмент дозволяє людям бронювати віртуальні зустрічі, наприклад онлайн -заняття з кулінарії або йоги, а також ставити ціни на ці послуги. Ще одне оновлення дозволяє магазинам позначати на картах особливості свого розкладу – наприклад, “вікна”, призначені спеціально для людей похилого віку або людей з ослабленою імунною системою, пише Cnet.

Ці зміни запроваджуються, коли місцевий бізнес бореться з тягарем пандемії COVID-19, яка викликала багатомісячне перебування людей вдома у всьому світі. Як результат, ресторани та інші заклади опинилися під загрози звільнення працівників та закриття. Але ще одна з нових функцій, запроваджена в оновленні Google Maps, дозволяє підприємствам звертатися за підтримкою до клієнтів, посилаючись на сторінки, які дозволяють людям робити пожертви або купувати подарункові картки. Google заявив, що співпрацює з PayPal та GoFundMe для пожертв.

“У світі, де все змінюється так само швидко, як і ми, насправді важливо думати про те, як ми реагуємо на ці зміни”, – заявила старший віце-президент Google Maps Дженніфер Фіцпатрік.

Під час пандемії швидкість та обсяги доставки та самовивозу їжі зросли. Отже, ще одна функція дозволяє ресторанам перелічити, які варіанти є у них, включаючи під’їзд до узбіччя або наявність відкритих майданчиків. Фірми, які  готують або доставляють їжу, але не мають своїх залів, також можна позначити на картах Google. Раніше ці ресторани не мали такої можливості.

Google також заявила, що має на меті допомогти малому бізнесу і поза сервісами Google Maps. Наприкінці березня Google анонсувала допомогу на суму 800 мільйонів доларів організаціям, які страждають через пандемію коронавірусу, виділивши 340 мільйонів доларів на кредити на оплату реклами для малого та середнього бізнесу у всіх галузях. Кредити будуть надані компаніям з активними обліковими записами Google Ads і їх потрібно погасити до кінця року.

Але деякі малі підприємства заявляють, що даний пакет допомоги Google для бізнесу,  який страждає від коронавірусу,  є надто малим. Наприклад, керівники невеликих туристичних компаній, які активно продають свої подорожі через рекламні майданчики Google, закликали Google продовжити термін дії своїх рекламних кредитів або додатково гарантувати повернення грошей.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

Нагадаємо, дослідники компанії Avast виявили три шахрайських VPN-додатки для iOS-пристроїв, які самовільно списують кошти користувачів. За словами експертів, додатки стягують підвищену плату за послуги, які не надаються належним чином.

Також Apple опублікувала набір безкоштовних інструментів та ресурсів, щоб допомогти розробникам менеджерів паролів – а також інших програм – генерувати надійні паролі.

До речі, компанія Mozilla планує додати в майбутні версії Firefox можливість експорту збережених облікових даних у файл формату CSV, який потім можна імпортувати в менеджер паролів або зберігати в якості резервної копії.

Окрім цього, дослідники із ProtectEM виявили, що контролери світлофорів на мікросхемах SWARCO LS4000 вразливі до атак через відкритий порт, який використовується для налагодження роботи системи управління.

А експерти з компанії IntSights відзначили збільшення попиту на облікові дані YouTube-каналів на підпільних торгових майданчиках. Вартість пропонованих екаунтів пропорційна кількості передплатників. Наприклад, ціна за канал з 200 тис. передплатників починається від $1 тисячі.

Поділитися
Exit mobile version