В Windows 10 2004 не працює оновлення через Диспетчер пристроїв

4 хв. читання
windows 10 pc1

Microsoft дозволяє своїм користувачам завантажувати, встановлювати та оновлювати драйвери на комп’ютерах під управлінням Windows 10 декількома способами. Наприклад, оновлювати драйвери можна вручну за допомогою Диспетчера пристроїв, служби Windows Update і інструментів від виробників пристроїв.

Оновлення драйверів через служби Windows Update може зайняти деякий час, поки виробник не випустить новий пакет драйверів. До того ж, процес встановлення апдейта може аварійно завершитися або “зависнути” на екрані поновлення. Тому в якості альтернативи можна скористатися Диспетчером пристроїв.

Диспетчер пристроїв пропонує дві опції – автоматичний пошук оновленого ПЗ драйверів і сканування комп’ютера на предмет наявності ПЗ драйверів. Перша опція дозволяє завантажувати і встановлювати пакети автоматично з серверів Microsoft, а друга передбачає пошук і вибір ПЗ драйверів на жорстких дисках комп’ютера вручну.

Проте, починаючи з Windows 10 2004 року (збірка 19041.423), Microsoft непомітно вимкнула можливість оновлювати драйвери через Інтернет за допомогою Диспетчера пристроїв. Скористатися першої опцією можна тільки в тому випадку, якщо пакет оновлень для драйверів попередньо був завантажений на жорсткий диск комп’ютера. Крім того, в Windows 10 2004 року (збірка 19041.423) Диспетчер пристроїв не може підключатися ні до серверів Microsoft зокрема, ні до Інтернету в цілому.

При виборі першої опції майстер Диспетчера пристроїв виявить і встановить на комп’ютер новий драйвер, якщо на жорсткому диску є доступний пакет оновлень. Або використовувати Windows Update.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як змінити пароль у Facebook? ІНСТРУКЦІЯ

Що робити, щоб унеможливити відслідковування Вашого телефону? Поради

Як вимкнути геолокацію на усіх знімках, якими Ви ділитеся зі свого iPhone?

“Додайте гучності!” Вісім способів покращити звук на Вашому смартфоні

Як захистити дані на смартфоні, якщо Ви його втратите? ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, через американські санкції компанія Huawei буде змушена повністю припинити виробництво смартфонів, побудованих на базі процесорів власного виробництва з лінійки HiSilicon Kirin. Пов’язано це з тим, що тайванський виробник чипсетів TSMC не зможе використовувати американське обладнання для виготовлення продукції цього бренду, так як влада США заборонила це робити з 16 вересня 2020 року.

Також на конференції з інформаційної безпеки Black Hat 2020 фахівець Patrick Wardle з компанії Jamf розповів про низку експлойтів, що дозволяє обійти захист Microsoft від шкідливих макросів для зараження пристроїв під управлінням macOS. Уразливості представляють собою так звані zero-click, тобто, для їх експлуатації участь жертви не потрібна. Вони дозволяють зловмисникам доставляти шкідливе ПЗ користувачам macOS за допомогою документа Microsoft Office з макросами.

Окрім цього, використовуючи KrØØk, зловмисники можуть перехоплювати та розшифровувати конфіденційні дані жертв. Це можливо завдяки тому, що дані бездротової мережі шифруються за допомогою парного сеансового ключа WPA2, що складається з нулів, замість належного сеансового ключа. Для перехоплення даних кіберзлочинцям не потрібно знати навіть пароль від Wi-Fi, а достатньо знаходитися в межах сигналу Wi-Fi.

Зауважте, що шахраї навчилися красти інформацію через підробку Saved Messages у Telegram. Цим чатом люди користуються як листуванням з самим собою, і можуть зберігати там важливі і конфіденційні відомості.

До речі, шкідливі розширення були виявлені у Chrome Web Store під час вивчення декількох підроблених блокувальників реклами, що розповсюджувалися через магазин розширень. Фахівці виявили 295 шкідливих розширень, завантажених з магазину понад 80 млн разів.

Поділитися
Exit mobile version