Як уникнути критичних помилок у роботі принтера з Windows 10 після останніх оновлень

5 хв. читання
print 2

Користувачам, які зазнали аварійного завершення роботи Windows 10 (“Синій екран смерті”, або ж BSoD) під час друку після встановлення сукупних оновлень від березня 2021 року, пощастило, оскільки Microsoft випустила тимчасове виправлення проблеми у вигляді рекомендацій. Про це повідомляє Techradar.

Після того, як на форумах та у блогах з’явилися повідомлення про те,  що багато користувачів почали зазнавати збоїв під час друку після оновлення своїх систем, компанія підтвердила, що ці випадки BSOD були спричинені відомою проблемою в останньому оновленні операційної системи.

У новому документі підтримки корпорація Microsoft надала додаткову інформацію щодо проблеми та типів драйверів принтера, зазначивши:

“Після встановлення KB5000802 під час спроби друку на певних принтерах деяких програм може з’явитися помилка APC_INDEX_MISMATCH із синім екраном. Ця проблема стосується підмножини драйверів принтера типу 3 і не стосується драйверів принтерів типу 4. “

Загалом ця проблема стосується Windows 10 2004/20H2 та Windows Server 2004/20H2, Windows 10 1909 та Windows Server 1909, Windows 10 1809 та Windows Server 2019 та Windows 10 1803 та Windows Server 1803 після отримання сукупних оновлень від березня 2021 року від Microsoft. На основі звітів користувачів ця проблема стосується принтерів Kyocera, Rico та Dymo. В даний час Microsoft розслідує, що спричиняє ці збої BSOD на пристроях з Windows 10, але тим часом компанія випустила офіційне обхідне рішення, яке дозволить користувачам успішно друкувати зі своїх систем.

Щоб друкувати з 32-розрядних програм, таких як Adobe Acrobat та OpenOffice, на 64-розрядних версіях Windows, Microsoft рекомендує користувачам увімкнути прямий друк для своїх принтерів. Для цього спочатку потрібно відкрити командний рядок (з правами адміністратора) і запустити цю команду (rundll32 printui.dll, PrintUIEntry/Xg/n PRINTERNAME), щоб перевірити, чи ця функція вже ввімкнена. Якщо ні, Вам потрібно буде запустити цю команду (rundll32 priем ntui.dll, атрибути PRINTERNAME PrintUIEntry/Xs/n PRINTERNAME + direct), використовуючи той самий командний рядок.

Для друку з 64-розрядних програм, що працюють на 64-розрядної версії Windows, або з використанням 32-розрядних програм на 32-розряднй версії Windows, користувачам потрібно буде завантажити та встановити Набір інструментів сумісності програм. Це дозволить застосувати виправлення PrinterIsolationAware до застосованих програм за допомогою інструмента адміністратора сумісності. Мало що викликає таке розчарування, як неможливість друкувати, коли це потрібно, але Microsoft випустила офіційне обхідне рішення, поки не зможе повністю вирішити проблему.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Signal чи Telegram: який додаток кращий для чату?

Топ-7 альтернативних месенджерів на заміну WhatsApp

Як перевірити швидкість з’єднання на Вашому комп’ютері? ІНСТРУКЦІЯ

Обережно, фальшивка! Популярні схеми шахрайства з вакциною від COVID-19

Як перейти на приватну пошукову систему DuckDuckGo? – ІНСТРУКЦІЯ

Як позбутися WhatsApp на Android та iOS? – ІНСТРУКЦІЯ

Як анонімно користуватися Signal або Telegram? ПОРАДИ

Нагадаємо, сінгапурська технологічна компанія Smart Media4U Technology заявила про виправлення уразливостей у додатку SHAREit, які могли дозволити зловмисникам віддалено виконувати довільний код на пристроях користувачів. Помилки безпеки впливають на додаток компанії SHAREit для Android, додаток, який завантажили понад 1 мільярд разів.

Дослідники з компанії Red Canary знайшли нову шкідливу програму, розроблену для атак на комп’ютери Apple MacВін отримав назву Silver Sparrow і вже встиг заразити приблизно 30 тис. пристроїв у 153 країнах світу, включаючи США, Великобританію, Канаду, Францію і Німеччину.

Також фахівці у галузі кібербезпеки виявили новий метод атаки, що дозволяє зловмисникам “обдурити” термінал для оплати (POS-термінал) і змусити його думати, що безконтактна картка Mastercard насправді є картою Visa.

Як стало відомо, минулими вихідними стався витік діалогів деяких користувачів Clubhouse. Компанія запевнила, що заблокувала хакера і вживає додаткових заходів безпеки, але розраховувати на приватність і захищеність розмов в соцмережі не варто, попередили експерти.

До речі, нещодавно виявлена ​​фішингова кампанія відзначилася цікавим підходом до крадіжки облікових даних жертви: зловмисники використовують API популярного месенджера Telegram для створення шкідливих доменів.

Поділитися
Exit mobile version