Злочинці знайшли ефективний спосіб зламу iPhone

3 хв. читання
iphone 1 1

Правоохоронці довгий час не могли зрозуміти, як злочинцям вдавалося зламувати смартфони. Однак потім поліція усвідомила, що причиною труднощів був той факт, що вона ставилася до пристроїв Apple як до найбезпечніших, але як тільки вона перестала до них так ставитися, справа зрушила з мертвої точки.

Поліція Сан-Паулу заарештувала одного із злочинців, який розповів, як легко насправді було провертати злочинну схему. Він заявив, що йому вдавалося зламувати iPhone, починаючи від iPhone 5 і закінчуючи iPhone 11.

Для отримання доступу до вмісту мобільного пристрою жертви злочинцям було досить SIM-карти.

Зловмисники вставляли SIM-карту з викраденого iPhone в свій власний і вивчали соцмережі жертви (Instagram і Facebook) з метою пошуку її електронної адреси, яка як правило також використовується для Apple ID. За допомогою електронної адреси і номера телефону жертви скидали пароль для Apple ID. Завантаживши вміст хмарного сховища на новий пристрій, злочинці шукали в ньому матеріали, які дозволили б їм отримати доступ до банківських рахунків, і як правило знаходили їх.

Отримавши всю необхідну інформацію, зловмисники повертали SIM-карту в телефон жертви і передавали пристрій члену банди, відповідальному за доступ до банківських рахунків.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version