Вашингтон і 36 штатів США будуть судити Google

3 хв. читання
google play market 1

Антимонопольний позов подала коаліція з 36 штатів і Вашингтон, маючи намір оскаржити політику Google, яка зобов’язує розробників платити комісію в 30% за продажі, що здійснюються через магазин додатків для Android.

Також позивачі стверджують, що компанія перешкоджає популярності інших магазинів додатків, наприклад, їх не можна завантажити через Google Play.

“Міцна монопольна влада Google на ринку розповсюдження додатків для Android і покупок у додатках не базується на конкуренції по суті. Ця монополія підтримується штучними технологічними і договірними умовами, які Google нав’язує екосистемі Android”, – йдеться в позові.

У США цей антимонопольний позов – четвертий, з яким в цей час доводиться мати справу IT-гігантові. Ще в одному позові Міністерство юстиції стверджує, що Google укладає спеціальні угоди з виробниками, щоб сервіси компанії на їх гаджетах використовувалися за замовчуванням. Також група генеральних прокурорів країни шукає підтвердження картельної змови з Facebook і розбирається в рекламних технологіях компанії.

У минулому році компанія оновила дистриб’юторську угоду і заявила, що з кінця вересня 2021 року за реалізації продуктів через Google Play розробники в обов’язковому порядку повинні будуть використовувати вбудовану платіжну систему, з якої якраз і стягується 30% комісія.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version