Microsoft суттєво оновила Windows Terminal

4 хв. читання
windows 10 update 2

Microsoft випустила останню версію свого інструмента командного рядка Windows Terminal для Windows 10, що включає ряд нових функцій та ярликів, спроектованих спеціально для полегшення роботи розробників. Про це пише Techradar.

Програмний гігант докладно описав ці оновлення у дописі в корпоративному блозі, де пояснив,  що версію попереднього перегляду Windows Terminal оновлено до 1.10, тоді як повна версія Windows Terminal незабаром буде оновлена ​​до версії 1.9.

Однією з найбільших змін в останньому оновленні терміналу є те, що вікна Quake Mode тепер залишатимуться в системному треї, коли Ви відхилите якусь дію у цьому режимі. Для тих, хто не знайомий, Quake Mode дозволяє користувачам швидко відкрити нове вікно терміналу з будь-якого місця у Windows, використовуючи комбінацію клавіш Win + ‘. Тепер розробники можуть знову відкрити таке  вікно  безпосередньо із системного трея вручну або за допомогою цієї ж комбінації клавіш.

Microsoft також замінила кнопку Зворотній зв’язок у меню Windows Terminal кнопкою палітри команд через те, що користувачі рідко користувалися нею. Тепер користувачі можуть запустити палітру команд із меню, або набравши комбінацію клавіш Ctrl + Shift + P.

Microsoft у своєму останньому випуску також приділяла певну увагу користувальницькому інтерфейсу меню налаштувань Windows Terminal  – зокрема компанія вирішила повернути розділ “За замовчуванням”. Як результат, тепер користувачі можуть налаштувати параметри за замовчуванням для всіх профілів у терміналі, і ці зміни будуть застосовані при відкритті нового вікна терміналу.

Розробники також можуть додавати нові дії до Windows Terminal за допомогою останнього оновлення його функцій. Хоча більшість із цих дій за замовчуванням включають попередньо налаштовані комбінації клавіш, компанія надає користувачам можливість додавати свої власні, не видаляючи жоден із існуючих ярликів за допомогою інтерфейсу налаштувань Windows Terminal.

Ще одне оновлення, яке можна побачити дуже швидко – це те, що Windows Terminal тепер відображає жирний текст у засобі відтворення тексту. Microsoft також планує в майбутньому додати параметр, який дозволить користувачам самостійно налаштовувати жирний текст.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version