Огляд кращого “ноутбука”, але гіршого планшета, ніж iPad Pro

8 хв. читання

Go 2 – невеликий, легкий, добре розроблений. Суцільна конструкція, гідні експлуатаційні характеристики. Цілоденний ресурс акумулятора. Відмінна клавіатура та трекпад. MicroSD для додаткового місця для зберігання. Напрочуд гарна веб-камера та динаміки.

Обкладинка та поверхнева ручка не додані та значно підвищують реальну ціну. Режим Windows S обмежений (але його легко вимкнути).

Перший удар Microsoft на портативний планшет Windows, Surface Go, виявив деякі обмеження операційної системи на такому невеликому розмірі пристрою. Початкове зусилля було багатообіцяючим , але термін служби батареї був посереднім і продуктивність відставала.

Новий Surface Go 2 вирішує більшість, хоча і не всі, з цих питань. Все ще є речі, які не подобаються – більшість з них стосується Windows 10, а не самого пристрою – але поки Вам не потрібна потужність обробки для редагування фотографій чи відео, це переконлива і доступна альтернатива традиційному ноутбуку, пише WIRED.

Surface Go 2

Surface Go 2 більше нагадує iPad Pro, ніж попередник, в основному завдяки меншим рамкам. Розміри не змінюються, але, зменшивши ті краї навколо екрану, Microsoft встигла зібрати трохи більший дисплей (10,5 дюймів понад 10 дюймів у вихідному режимі Go). Він надає Go 2 більш сучасний вигляд.

Модель має трохи швидший чип Intel Core M3, з 8 гігабайтами оперативної пам’яті та 128-гігабайтним твердотільним накопичувачем.

Коштує він трохи більше, ніж хороший дешевий ноутбук, але менше, ніж 11-дюймовий iPad Pro із смарт-клавіатурою Apple.

Surface Go 2 виглядає досить витончено, але справжні вдосконалення приховані під склом, а саме значно покращений термін служби акумулятора. У оригіналі Go час автономної роботи рідко перевищував шість годин. Go 2 встиг пройти цілий день під нормальним навантаженням, писати в текстовому редакторі, переглядати Інтернет, спілкуватися через додатки і програвання музики у фоновому режимі.

Зменшивши екран приблизно до 80 відсотків і зациклившись на відео YouTube, Go 2 показує трохи менше дев’яти годин. Це вражаючий крок від старшої моделі. Досить сказати, що у випадку використання Surface Go – перегляд відео, перегляд Інтернету та робота з документами – тепер Ви можете розраховувати на повний робочий день із акумулятора.

Боки Surface Go 2 – це місце, де у Вас є LTE-порт, Ви знайдете порт USB-C, кнопку живлення, перемикач гучності, роз’єм для навушників та гніздо для SIM-картки. Також є слот для карт MicroSD.

Варто зазначити, що в ці часи відеоконференцій 5-мегапіксельна фронтальна камера на Surface Go 2 набагато краща за те, що ставлять на більшість ноутбуків.

Аксесуари

Гібридні планшетні ноутбуки світу існують у спектрі, який працює від чистих планшетів, як-от iPad, до чистих ноутбуків. Surface Go 2, здатний до поведінки, подібного до планшетів, схиляється до кінця спектра ноутбука.

На жаль, клавіатура та ручка все ще продаються окремо. Якщо ви плануєте займатися чим-небудь більшим, ніж переглядати Інтернет та переглядати фільми, купувати це обов’язково.

Щоб зменшити витрати, Ви завжди можете піти шляхом придбання окремої дешевої Bluetooth-клавіатури для використання з Surface Go 2. Є альтернативи сторонніх розробників.

ОС

На відміну від iPad та планшетів Android, Surface Go 2 поставляється із “справжньою” операційною системою настільних ПК – Windows 10.

Це приємно, тому що теоретично вся потужність Windows – і можливість запускати будь-які програми для настільних ПК – виграні. Але, як і в попередньому Surface Go, Windows постачається в тому, що Microsoft називає S-режимом. Windows у режимі S намагається встановити деякі обмеження, які ви побачите в магазинах додатків на інших платформах для Windows. Наприклад, Ви можете встановити програмне забезпечення з магазину Microsoft.

На щастя, Ви все одно можете отримати доступ до звичайної Windows. Перейдіть до магазину Microsoft, вимкніть S-режим і ввімкніть Windows Home. Дві речі, що варто врахувати, перш ніж робити це. По-перше, Ви не можете повернутися назад. Після вимкнення S-Mode він вимкнений назавжди. Чому? Ніякої підказки, але так це працює.

По-друге, останні зміни в Windows 10 означають, що більше не можна використовувати Windows без онлайн-екаунта. У Windows Pro існують способи, але не в домашніх умовах. Це одне дивне місце, що сама система Windows більше нагадує ОС планшетного ПК, ніж “справжню” операційну систему. Відверто кажучи, онлайн-екаунт для Windows відкриває ще один вектор атак у вашому житті, і це не те, що комусь потрібно.

Після переходу на домашній режим Вам вдасця встановити Firefox та все інше програмне забезпечення для настільних ПК.

Найкраще

Surface Go 2 стане ідеальним гібридом ноутбука-планшета для деяких людей. Так само, як iPad – ідеальний гібрид ноутбука-планшета для інших. Один не обов’язково кращий за інший; вони різні інструменти для різних робочих місць. IPad – кращий планшет завдяки своєму сенсорному інтерфейсу та екосистемі додатків, але це набагато гірший ноутбук.

З іншого боку, Surface Go 2 набагато корисніший як ноутбук, здатний до повсякденних завдань. Це також гідний планшет для перегляду Netflix чи читання книг. Якщо Ви хочете крихітний легкий ноутбук, який може подвоїтися як планшет, це один з найкращих варіантів, доступних зараз.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ОГЛЯД УСІХ ПЛАНШЕТІВ ВІД APPLE: ЯКИЙ IPAD ВАРТИЙ ВАШОЇ УВАГИ?

ЯК ЛЕГКО ПЕРЕЙТИ З ANDROID НА IOS? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ШУКАТИ ТА ВІДКРИВАТИ БУДЬ-ЯКІ ФАЙЛИ НА ВАШОМУ КОМП’ЮТЕРІ ЧЕРЕЗ КОМАНДНИЙ РЯДОК?

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, в Україні розпочав роботу новий електронний сервіс check.gov.ua, який дозволяє перевіряти оплату державних послуг онлайн без надання паперових квитанцій. За допомогою сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не надавати їх в паперовому вигляді з мокрою печаткою до відповідних державних органів.

Зауважте, 39-річний мешканець села Олешник, що на Закарпатті, розробив шкідливе програмне забезпечення для зламу екаунтів користувачів соцмереж. Придбавши програму через створений чоловіком канал у загальнодоступному месенджері, та встановивши на свій гаджет, клієнти отримували змогу зламувати мережеві екаунти користувачів соцмереж.

Також Facebook тестує нову функцію для Messenger, яка дозволяє краще захищати Ваші повідомлення від сторонніх очей. Користувачеві потрібно буде підтвердити свою особу, використовуючи Face ID, Touch ID або свій пароль, перш ніж він зможе переглянути свою папку “Вхідні”, навіть якщо телефон уже розблокований.

Окрім цього, Twitter оголосив, що видалив понад 30 000 облікових записів, які проводили державну пропаганду. Ідентифікована як така, що належить Китаю, найбільша з трьох мереж містила 23 750 облікових записів. Мережа займалася цілою низкою маніпулятивних скоординованих заходів, в основному використовуючи різні китайські мови та діалекти для поширення геополітичних наративів, сприятливих для Комуністичної партії Китаю.

До речі, останні оновлення для Windows 10 підвищують безпеку платформи, але, на жаль, вони також містять неприємні помилки, які роблять неможливим друк, викликаючи збої у принтерів. Звіти користувачів на Reddit та форумі Microsoft Answers показують, що проблема стосується різних моделей принтерів HP, Canon, Panasonic, Brother та Ricoh.

Поділитися
Exit mobile version