Оновлення Windows 10 2004 встановлюється на неготові до нього комп’ютери

3 хв. читання
windows 10 1

Версія Windows 10 2004 чи May 2020 Update була випущена в минулому місяці, але отримали її тільки готові до оновлення пристрої.

Щоб уникнути можливих проблем з встановленням апдейта Microsoft вирішила розгортати нову версію своєї ОС поступово. Користувачі повинні самостійно перевіряти служби Windows Update, і в разі доступності оновлення в ньому з’явиться відповідне повідомлення.

Однак деякі користувачі зіткнулися з тим, що їх системи оновилися самі. Іншими словами, Windows 10 May 2020 Update завантажилася і встановилася на комп’ютери автоматично без будь-якої участі користувачів.

Компанія поки ніяк не коментує ситуацію, що склалася. Проте, Microsoft і раніше “грішила” примусової установкою апдейтів. Коли вийшла перша версія Windows 10, вона пропонувалася користувачам Windows 7 і Windows 8.1 в якості безкоштовного оновлення. За допомогою програми Get Windows 10 без відома користувача комп’ютер автоматично завантажував нову версію ОС у фоновому режимі і перезавантажувався з метою встановлення апдейта.

Під натиском скарг Microsoft вирішила переглянути свою політику встановлення оновлень і пообіцяла надалі не встановлювати їх примусово. Можливо, що автоматична установка Windows 10 May 2020 Update сталася через помилку.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЧОМУ GOOGLE MEET КРАЩИЙ ЗА ZOOM ТА ЯК НИМ КОРИСТУВАТИСЯ?

ЯК ОТРИМУВАТИ В MICROSOFT OUTLOOK СПОВІЩЕННЯ ЛИШЕ ПРО ТІ ЕЛЕКТРОННІ ЛИСТИ, ЯКІ ВАМ ЦІКАВІ?

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, дослідники компанії Avast виявили три шахрайських VPN-додатки для iOS-пристроїв, які самовільно списують кошти користувачів. За словами експертів, додатки стягують підвищену плату за послуги, які не надаються належним чином.

Також Apple опублікувала набір безкоштовних інструментів та ресурсів, щоб допомогти розробникам менеджерів паролів – а також інших програм – генерувати надійні паролі.

До речі, компанія Mozilla планує додати в майбутні версії Firefox можливість експорту збережених облікових даних у файл формату CSV, який потім можна імпортувати в менеджер паролів або зберігати в якості резервної копії.

Окрім цього, дослідники із ProtectEM виявили, що контролери світлофорів на мікросхемах SWARCO LS4000 вразливі до атак через відкритий порт, який використовується для налагодження роботи системи управління.

А експерти з компанії IntSights відзначили збільшення попиту на облікові дані YouTube-каналів на підпільних торгових майданчиках. Вартість пропонованих екаунтів пропорційна кількості передплатників. Наприклад, ціна за канал з 200 тис. передплатників починається від $1 тисячі.

Поділитися
Exit mobile version