Що таке ”холодний” крипто-гаманець та як захистити його від зламу? Поради

5 хв. читання

Холодний гаманець для криптовалюти – це перш за все пакет інструментів на USB носії, за допомогою якого можна зберігати інформацію, що потрібна для доступу до криптовалюти. Такі пристрої не потребують постійного інтернет-з’єднання.

На сьогоднішній день “холодні” гаманці є найнадійнішим способом зберігання коштів. Захист забезпечується біометричними даними власника або введенням спеціальної комбінації.

“Холодний” гаманець потрібен, якщо:

  • Ви володієте великою кількістю криптовалюти;
  • Ви не бажаєте її витрачати і придбали для тривалого зберігання;
  • Ви не збираєтеся робити часті транзакції.

Перед придбанням “холодного” гаманця, необхідно перш за все переглянути їх рейтинг, а також особливості кожного з них.

Вони можуть бути за розміром як звичайна флешка або як великий накопичувач. Усі під’єднуються через USB порт прямо до комп’ютера або мобільного телефону. Також варто звернути увагу, які криптовалюти підтримує той чи інший гаманець. Захист коштів забезпечують пін-кодом і алгоритмом SEEED.

taxes bitcoin

Гаманці для біткоїнів

Холодний гаманець біткоїнів передбачає зберігання ключа без наявності доступу до Інтернету. Він більш надійний і безпечний в разі втручання сторонніх. Рекомендується до користування, якщо є великі суми криптовалюти і якщо потрібно забезпечити їм зберігання протягом тривалого часу.

Особливістю такого зберігання біткоїнів є те, що для того, щоб отримати кошти, необхідно ввести публійчний ключ, а для їх виведення – приватний.

Холодні гаманці біткоїнів діляться на наступні види:

  • Програмний гаманець – програма, яку встановлюють безпосередньо на комп’ютер. Бувають вони легкими і важкими . Легкі відрізняються тим, що для використання немає необхідності в завантаженні всього blockchain.
  • Мобільний гаманець дає можливість проведення транзакцій за допомогою телефону.
  • Апаратний гаманець має маленький розмір і вбудований дисплей.
  • Паперовий гаманець мається на увазі зберігання криптовалюти за рахунок роздрукованих ключа і адреси на папері. Дані знаходяться за межами Інтернету, що захищає їх від стороннього втручання.

Платіжні операції

Перед тим, як поповнити гаманець, необхідно дочекатися повного завантаження блокчейна на комп’ютері. Завантаження може зайняти близько 1-2 тижнів. Далі потрібно виконати наступне:

Натиснути на “Receive”, що знаходиться в меню зверху, а потім вибрати “Request payment”. Відкриється вікно, в якому вказана адреса і QR-код.

Цю електронна адреса можна використовувати для отримання Bitcoin завдяки холодному зберігання. Для забезпечення більш високої надійності, краще перевірити правильність транзакцій, вносячи невелику кількість коштів перед тим, як відправити велику.

Недоліки холодних гаманців

Пристрої для такого виду зберігання криптовалюта вельми надійні. Однак і вони мають недоліки. Наприклад, є ймовірність забути пін-код або seed, або ж втратити паперовий носій.

Для уникнення подібного рекомендується поставитися з більшою відповідальністю до вибору кодових фраз

Як захистити холодний гаманець?

Для забезпечення більшого рівня захисту гаманцю, слід керуватися наступними порадами:

  • Дані про те, яка кількість криптовалюта зберігається на гаманці, як і де, потрібно повідомляти найменшому числу людей.
  • Користуватися варто такими паролями, як мультипідпис.
  • Слід створити копії особистих ключів, зашифрувати їх і зберігати в декількох місцях.
  • Користуватися якомога більшою кількістю засобів для підвищення рівня захисту гаманця (складні паролі, двофакторна аутентифікація).

Важливо пам’ятати, що ніяка обережність не завадить. Тому і переходити за підозрілими посиланнями, невідомо ким надісланими, з комп’ютера, що зберігає ваші кошти, не слід.

Читайте також:

Новини

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ОНОВЛЕННЯ WINDOWS 10 ЗА П’ЯТЬ КРОКІВ

ЯК ОБМЕЖИТИ ЕКРАННИЙ ЧАС У WINDOWS 10? – ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ВИПРАВИТИ НЕПОЛАДКИ ЗІ ЗВУКОМ НА МАС?

ЯК ЗАБОРОНИТИ ВІДЗНАЧАТИ ВАС НА ФОТО В INSTAGRAM?

Нагадаємо, дослідники компанії Avast виявили три шахрайських VPN-додатки для iOS-пристроїв, які самовільно списують кошти користувачів. За словами експертів, додатки стягують підвищену плату за послуги, які не надаються належним чином.

Також Apple опублікувала набір безкоштовних інструментів та ресурсів, щоб допомогти розробникам менеджерів паролів – а також інших програм – генерувати надійні паролі.

До речі, компанія Mozilla планує додати в майбутні версії Firefox можливість експорту збережених облікових даних у файл формату CSV, який потім можна імпортувати в менеджер паролів або зберігати в якості резервної копії.

Окрім цього, дослідники із ProtectEM виявили, що контролери світлофорів на мікросхемах SWARCO LS4000 вразливі до атак через відкритий порт, який використовується для налагодження роботи системи управління.

А експерти з компанії IntSights відзначили збільшення попиту на облікові дані YouTube-каналів на підпільних торгових майданчиках. Вартість пропонованих екаунтів пропорційна кількості передплатників. Наприклад, ціна за канал з 200 тис. передплатників починається від $1 тисячі.

Поділитися
Exit mobile version