“У мене немає Інтернету”: як відрізнити неполадки з Wi-Fi від проблем з підключенням до Мережі?

5 хв. читання

Це траплялося з усіма нами в певний момент. Ваш сигнал Wi-Fi сильний, але немає підключення до Інтернету. Це тому, що Wi-Fi та Інтернет – це дві різні речі, і розуміння різниці може допомогти Вам вирішити майбутні проблеми з мережею.

Чим Wi-Fi відрізняється від Інтернету?

Wi-Fi – зареєстроване торгова назва для групи технологій, які дозволяють пристрою, наприклад комп’ютеру, смартфону чи ігровій консолі, бездротово підключатися до локальної мережі (LAN) за допомогою радіозв’язку. Wi-Fi замінює необхідність фізичного кабелю між мережевим пристроєм та маршрутизатором – пристроєм, який керує з’єднаннями між усіма пристроями в локальній мережі, пише How-to Geek.

Інтернет – це загальна назва для сотень мільйонів менших мереж, таких як локальні мережі, пов’язані між собою. У цих менших мережах є мільярди пристроїв, підключених через протоколи TCP/IP. Ці комп’ютери можна з’єднати разом за допомогою фізичних проводів, оптичного кабелю або радіозв’язку.

Отже, коли Ваш пристрій має з’єднання Wi-Fi, Ви підключились до локальної мережі. Але локальна мережа, до якої Ви підключені, не обов’язково може бути підключена до Інтернету. У цьому полягає проблема. Давайте докладніше розглянемо.

Розуміння проблеми підключення

Ось дуже спрощена мережна схема. На ній Ваш пристрій пов’язаний з маршрутизатором через Wi-Fi, утворюючи локальну мережу, а Ваша локальна мережа успішно підключена до Інтернету.

internet connection 1

Іноді зв’язок між Вашою локальною мережею (керованою маршрутизатором, концентратором чи модемом) та Інтернетом знижується. Можуть виникнути тимчасові проблеми з обладнанням Вашого провайдера, фізичні пошкодження кабелів, які пов’язують Вас з мережею провайдера, або якась інша проблема. У цьому випадку Ви все ще підключені до локальної мережі, але ваша локальна мережа не підключена до Інтернету.

У другому випадку Ваш пристрій може показувати надійне з’єднання Wi-Fi або сигнал, але у Вас немає підключення до Інтернету.

Що робити, коли підключення до Інтернету “впало”?

Якщо у Вас є проблеми з підключенням до Інтернету, спершу спробуйте перезапустити пристрій. Якщо це не допоможе, подальші кроки залежать від того, де Ви знаходитесь.

Якщо вдома, можете спробувати усунути неполадки самого маршрутизатора (наприклад, перезапустивши його). Якщо Ви досить кваліфіковані, є інші заходи, які Ви можете вжити за допомогою ПК, щоб усунути неполадки з підключенням до Інтернету. Якщо все інше не вдалося, зателефонуйте своєму інтернет-провайдеру та повідомте про проблему.

Якщо у Вас виникають проблеми з Інтернетом на роботі, зверніться до ІТ-відділу та опишіть проблему. Якщо Ви знаходитесь у громадському місці, наприклад, у магазині, кабінеті лікаря чи ресторані, можете ввічливо повідомити персоналу, що їхній Інтернет, здається, не працює. Пам’ятайте, що проблема може бути пов’язана з Вашим пристроєм, тому не очікуйте швидких виправлень.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

ОГЛЯД УСІХ ПЛАНШЕТІВ ВІД APPLE: ЯКИЙ IPAD ВАРТИЙ ВАШОЇ УВАГИ?

ЯК ЛЕГКО ПЕРЕЙТИ З ANDROID НА IOS? ІНСТРУКЦІЯ

ЯК ШУКАТИ ТА ВІДКРИВАТИ БУДЬ-ЯКІ ФАЙЛИ НА ВАШОМУ КОМП’ЮТЕРІ ЧЕРЕЗ КОМАНДНИЙ РЯДОК?

ОГЛЯД П’ЯТИ ФУНКЦІЙ ANDROID 11, ЧЕРЕЗ ЯКІ ВАРТО ОНОВИТИСЯ

ЯК ПЕРЕВІРИТИ ОПЕРАТИВНУ ПАМ’ЯТЬ НА ПОМИЛКИ ТА ВИПРАВИТИ ЇХ? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, в Україні розпочав роботу новий електронний сервіс check.gov.ua, який дозволяє перевіряти оплату державних послуг онлайн без надання паперових квитанцій. За допомогою сервісу можна перевіряти квитанції в електронній формі, а не надавати їх в паперовому вигляді з мокрою печаткою до відповідних державних органів.

Зауважте, 39-річний мешканець села Олешник, що на Закарпатті, розробив шкідливе програмне забезпечення для зламу екаунтів користувачів соцмереж. Придбавши програму через створений чоловіком канал у загальнодоступному месенджері, та встановивши на свій гаджет, клієнти отримували змогу зламувати мережеві екаунти користувачів соцмереж.

Також Facebook тестує нову функцію для Messenger, яка дозволяє краще захищати Ваші повідомлення від сторонніх очей. Користувачеві потрібно буде підтвердити свою особу, використовуючи Face ID, Touch ID або свій пароль, перш ніж він зможе переглянути свою папку “Вхідні”, навіть якщо телефон уже розблокований.

Окрім цього, Twitter оголосив, що видалив понад 30 000 облікових записів, які проводили державну пропаганду. Ідентифікована як така, що належить Китаю, найбільша з трьох мереж містила 23 750 облікових записів. Мережа займалася цілою низкою маніпулятивних скоординованих заходів, в основному використовуючи різні китайські мови та діалекти для поширення геополітичних наративів, сприятливих для Комуністичної партії Китаю.

До речі, останні оновлення для Windows 10 підвищують безпеку платформи, але, на жаль, вони також містять неприємні помилки, які роблять неможливим друк, викликаючи збої у принтерів. Звіти користувачів на Reddit та форумі Microsoft Answers показують, що проблема стосується різних моделей принтерів HP, Canon, Panasonic, Brother та Ricoh.

Поділитися
Exit mobile version