Власники iPhone масово блокують рекламу Facebook

3 хв. читання
iphone siri1

З виходом iOS 14.5 раніше в нинішньому році у користувачів iPhone і iPad з’явилася можливість легко відмовлятися від міжсайтового і міжпрограмного трекінгу і таргетингу. Як показує нове дослідження аналітичної компанії Branch, 75% користувачів відмовляються від відстеження та цільової реклами.

Вплив нової політики конфіденційності в iOS особливо відчувають рекламодавці, які співпрацюють з Facebook. Як повідомляє Bloomberg, компанія імовірно більше не в змозі надавати своїм партнерам певні метричні показники, що дозволяють їм визначати ефективність реклами.

“Вплив, зокрема, відчули рекламодавці Facebook минулого місяця. Покупці медіа, які проводять рекламні кампанії в Facebook від імені своїх клієнтів, більше не можуть отримувати надійні дані про те, скільки продажів роблять їхні клієнти, тому їм стало складніше визначати, яка реклама в Facebook працює. Втрата можливості отримувати такі дані впливає на здатність Facebook демонструвати свої бізнес-продукти потенційним клієнтам. Вона також ускладнює ретаргетінг людей, коли їм показується реклама товарів, які вони шукають в Мережі, але ще не купили”, – пише Bloomberg.

Хоча Facebook відмовляється коментувати, як показують дані Branch, 75% власників iPhone в цей час використовують iOS 14.5 або більш пізні версії ОС, в яких реалізована технологія App Tracking Transparency, і тільки 25% з них натискають на “Дозволити” у відповідному вікні.

Як повідомляє Facebook, в цей час компанія працює над новими функціями, які допоможуть надолужити упущені через App Tracking Transparency дані, включаючи “нові функції реклами, що вимагають менше даних для визначення успішності реклами”.

“Політика Apple шкодить можливості бізнесу раціонально і ефективно використовувати свій бюджет на рекламу, а створює і просуває ці обмеження компанія Apple, яка діє в своїх інтересах. Ми впевнені, що персоналізована реклама і приватність можуть співіснувати”, – запевняють представники Facebook.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version