Як захиститися від зловмисного програмного забезпечення?

5 хв. читання
email security 2

Кібератаки та шкідливі програми – одна з найбільших загроз в Інтернеті. Дізнайтеся в статті, як захиститися від зловмисного програмного забезпечення?

Раніше Cybercalm писав:

В продовження теми огляду усього можливого зловмисного ПЗ розповідаємо про те,  як захиститися від зловмисного програмного забезпечення.

Деякі з найпростіших практик кібербезпеки можуть пройти довгий шлях до захисту систем – та їх користувачів – від жертви до зловмисного програмного забезпечення.

Просте забезпечення того, що програмне забезпечення виправлено та оновлено, а всі оновлення операційної системи застосовуються якомога швидше після їх виходу, допоможе захистити користувачів від нападу.

Неодноразово затримки виправлення призводили до того, що організації, які стали жертвами кібератак, цього можна було запобігти, якби патчі були застосовані, як тільки вони були виявлені.

Однією з причин настільки сильних від спалаху WannaCry було те, що, незважаючи на попередження про шкідливе ПЗ, воно не булу виправлено тижнями після того, як було доступно оновлення безпеки для захисту від експлуатації EternalBlue.

Для кібершпигунських кампаній також поширене використання уразливостей, для яких виправлення давно існують і досі успішно компрометуються цілі – адже ніхто не заважав застосовувати патчі. Урок, який слід засвоїти тут, полягає в тому, що іноді може здатися марним витрачати багато часу і незручність застосовувати патчі – особливо в цілій мережі – але це може виявитися ефективним бар’єром проти шкідливих програм.

Установка певної форми програмного забезпечення для кібербезпеки також є корисним засобом захисту від багатьох форм нападу. Багато виробників оновлюють свої програми новою інформацією про загрози, яка застосовується для сканування та виявлення нових зловмисних програм щотижня чи навіть щодня, забезпечуючи максимальний захист від зловмисного програмного забезпечення, якщо щось спробує прорватися в систему.

Також слід запропонувати навчання користувачів, щоб усі, хто користується Вашою мережею, знали про кіберзагрози, з якими вони могли зіткнутися в Інтернеті .

Навчання користувачів безпечному перегляду та небезпеці фішинг-електронних листів або бути обережними щодо того, що вони завантажують та натискають, може допомогти запобігти потраплянню загроз навіть у завантаження. Користувачі сприймають багато критики з боку як слабкість в кібербезпеці, але вони також можуть сформувати першу лінію захисту від атак зловмисних програм.

У наступній статті об’єднаємо інформацію про усі види шкідливого ПЗ

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Signal чи Telegram: який додаток кращий для чату?

Топ-7 альтернативних месенджерів на заміну WhatsApp

Як перевірити швидкість з’єднання на Вашому комп’ютері? ІНСТРУКЦІЯ

Обережно, фальшивка! Популярні схеми шахрайства з вакциною від COVID-19

Як перейти на приватну пошукову систему DuckDuckGo? – ІНСТРУКЦІЯ

Як позбутися WhatsApp на Android та iOS? – ІНСТРУКЦІЯ

Як анонімно користуватися Signal або Telegram? ПОРАДИ

Нагадаємо, сінгапурська технологічна компанія Smart Media4U Technology заявила про виправлення уразливостей у додатку SHAREit, які могли дозволити зловмисникам віддалено виконувати довільний код на пристроях користувачів. Помилки безпеки впливають на додаток компанії SHAREit для Android, додаток, який завантажили понад 1 мільярд разів.

Дослідники з компанії Red Canary знайшли нову шкідливу програму, розроблену для атак на комп’ютери Apple MacВін отримав назву Silver Sparrow і вже встиг заразити приблизно 30 тис. пристроїв у 153 країнах світу, включаючи США, Великобританію, Канаду, Францію і Німеччину.

Також фахівці у галузі кібербезпеки виявили новий метод атаки, що дозволяє зловмисникам “обдурити” термінал для оплати (POS-термінал) і змусити його думати, що безконтактна картка Mastercard насправді є картою Visa.

Як стало відомо, минулими вихідними стався витік діалогів деяких користувачів Clubhouse. Компанія запевнила, що заблокувала хакера і вживає додаткових заходів безпеки, але розраховувати на приватність і захищеність розмов в соцмережі не варто, попередили експерти.

До речі, нещодавно виявлена ​​фішингова кампанія відзначилася цікавим підходом до крадіжки облікових даних жертви: зловмисники використовують API популярного месенджера Telegram для створення шкідливих доменів.

Поділитися
Exit mobile version