Youtube запустив Shorts – сервіс-конкурент TikTok

3 хв. читання
youtube 1

Конкурента TikTok, YouTube Shorts, таки запустили глобально, про що пише TheVerge. Сервіс вперше був запущений в Індії минулого року, а потім був розширений приблизно на 26 країн, включаючи США та Великобританію. Тепер YouTube Shorts, які все ще перебувають у бета-версії, будуть доступні “у понад 100 країнах світу, де доступний YouTube”.

YouTube Shorts  спирається на популярність TikTok як  відеоплатформи “короткої форми”, але сервіс Google просуває інтеграцію Shorts до ширшої екосистеми YouTube як ключову “фішку” для користувачів. Нещодавно він додав можливість для творців коротких кліпів відбирати аудіо та відео з інших відеоматеріалі YouTube і заявляє, що вивчає способи пропонувати швидкі посилання з Shorts на відео YouTube, з яких вони взяли зразки.

За іронією долі, хоча YouTube докладає всіх зусиль для наслідування формату TikTok, TikTok експериментує з форматами, які ближче до традиційного фокусу YouTube. Нещодавно він потроїв свою максимальну тривалість відео до трьох хвилин для всіх, і повільно запускає додатки на телевізійних платформах, таких як Android TV та Fire TV. Тобто, наступає конвергенція форматів цих сервісів, які на початку мали зовсім протилежну філософію.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

FaceTime для Windows: як користуватися – ІНСТРУКЦІЯ

Чому перевірка готовності Вашого ПК до Windows 11 видає неможливість встановлення?

Як безпечно користування соціальними мережами? ПОРАДИ

В Україні поширюється онлайн-грумінг: як захистити Ваших дітей? ПОРАДИ

Що можуть Google та Apple віддалено зробити з Вашим смартфоном?

Як “скинути” рекламний ідентифікатор на Android? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google видалила з Play Store дев’ять Android-додатків, в цілому завантажених 5,8 млн разів, що, як виявилося, викрадали облікові дані користувачів для авторизації в Facebook.

Щоб виявити, які пристрої “розумного” будинку атакують найбільше, експерти налаштували і підключили до Інтернету уявний “розумний” будинок, що містив різні пристрої – від смарт-телевізорів і термостатів до камер відеоспостереження, принтерів і “розумних” чайників.

Винахідник інтернету сер Тім Бернерс-Лі продав на аукціоні Sotheby’s оригінальний код, за допомогою якого він колись створив Інтернет.

Окрім цього, компанія Apple 30 червня відкрила офіційний офіс в Україні – компанія планує самостійно ввозити техніку в Україну та контролювати магазини офіційних дилерів, які надають послуги компанії в Україні.

Поділитися
Exit mobile version